ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаУ Дніпропетровській області побудували 35 СЕС

У Дніпропетровській області побудували 35 СЕС

За чотири роки на Дніпропетровщині побудували 35 сонячних електростанцій. Їх загальна потужність - понад 312 МВт.

 

За чотири роки на Дніпропетровщині побудували 35 сонячних електростанцій. Їх загальна потужність - понад 312 МВт. Про це повідомив керівник області Валентин Резниченко.

«Альтернативна енергетика - один з найбільш інвестиційно привабливих ринків України. Тому ця галузь динамічно розвивається, підкреслює Президент України Петро Порошенко, - зазначив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резниченко. - Тільки на Дніпропетровщині за останні чотири роки збудували 35 сонячних електростанцій. Їх загальна потужність - понад 312 МВ ».

Найбільша сонячна електростанція області і всієї України - поблизу села Старозаводське Нікопольського району. Вона входить і до трійки найбільших в Європі. Об'єкт зеленої енергетики побудували на кошти українського і китайського інвесторів. Встановили 750 тис панелей - досить, щоб забезпечити електрикою два середніх міста. Наприклад, Нікополь та Марганець.

Ще одна потужна сонячна електростанція працює в Нікополі. Більше 32 тис панелей встановив канадський інвестор. Вироблена електроенергія здатна щомісяця забезпечувати світлом майже 12 тис квартир.

Особливість сонячної електростанції в Підгородньому - трекерна система. Батареї встановлені на рухомих модулях, які «стежать» за сонцем протягом дня. Це дозволяє виробляти на 50% більше енергії, ніж на звичайних стаціонарних установках.

Всього на Дніпропетровщині - 39 сонячних електростанцій.

 

 
Коментарі (0)