ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаУ Дніпропетровську за тепло вчасно платять лише пенсіонери

У Дніпропетровську за тепло вчасно платять лише пенсіонери

На сьогодні рівень поточних розрахунків складає усього близько 30%, до кінця лютого ми очікуємо отримати ще 20-30%

У Дніпропетровську існує гостра проблема заборгованості населення за тепло. Як не дивно, але найбільш добросовісними  платниками є пенсіонери.

На цьому наголосив під час прес-конференції директор комунального підприємства «Дніпропетровські міські теплові мережі» Володимир Шеремет, інформує прес-служба міської ради.

«На сьогодні рівень поточних розрахунків складає усього близько 30%, до кінця лютого ми очікуємо отримати ще 20-30%. Виходить, що лише близько 60% наших абонентів більш-менш вчасно сплачують за надану послугу, усі інші — накопичують борги. Загалом на сьогодні нашому підприємству дніпропетровці завинили 165,8 млн грн (з урахуванням боргів минулих років). Тепло – це теж товар, якщо споживачі його отримали, необхідно розрахуватися», - наголосив В.Шеремет.

За його словами, найбільші боржники мешкають за адресами: Донецьке шосе, 7 (загальна сума боргу понад 530 тис. грн). Загалом у будинку 549 квартир, з них 90 мають заборгованість понад 413 тис. грн. Окрім того, великі борги мають мешканці Донецького шосе, 15 (631 тис. грн), ж/м Тополя-3, буд. 23 (понад 283 тисяч гривень), вул. Комунарівська, 24 (понад 206 тис. грн) та багато інших.  Загалом із 188 тисяч особових рахунків, 6,3% мають заборгованість понад 10 тис. грн. Тобто, це  ті, мешканці, які не платять за тепло роками.

Від оплати споживачів за послуги теплопостачання напряму залежать і розрахунки підприємства за енергоносії. З початку опалювального сезону підприємство для опалення використало газ та електроенергію на загальну суму понад 385 млн грн, з них оплачено понад 119 млн грн. Постачальники газу  та електроенергії вимагають до 10 числа кожного місяця розраховуватися з ними  на 30%, до 20 числа ще на 30%, і 3-5 числа наступного місяця – повністю розрахуватися.

«Виникає питання, як підприємство може вчасно розраховуватися перед постачальниками, якщо абоненти винні нам велику суми. Тому вкотре закликаємо своїх споживачів погасити борги, які вони мають», - додав директор  «Дніпропетровських міських теплових мереж».

 

Довідка:

Комунальне підприємство «Дніпропетровські міські теплові мережі» експлуатує 238 котелень та 160 ТРП, які опалюють 2 451 житловий будинок, 75 лікувальних установ, 79 шкіл та 109 дитячих садків.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)