ГоловнаНовини ЖКГТранспортУ Донецьку назріває транспортна революція

У Донецьку назріває транспортна революція

За новою транспортною схемою, додасться кілька маршрутних автобусів, в основному, в Кіровському і Петровському районах.

На думку депутатів, це поліпшить якість обслуговування пасажирів, скоротить час поїздок і зробить їх більш комфортними.

Кардинальних відмінностей від існуючої схеми не передбачається, але кілька нововведень, покликаних полегшити життя донеччан таки будуть прийняті.

Так, за новою транспортною схемою, додасться кілька маршрутних автобусів, в основному, в Кіровському і Петровському районах. Зокрема, маршрут № 43 зв'яже автостанцію «Центр» і радгосп Широкий через вулицю Кірова. Маршрут № 62 буде їздити від диспетчерської станції «Трудовська» до асфальтобетонного заводу. Автобуси 94-го маршруту, які з літа минулого року працювали в тестовому режимі і ходили від вулиці Таймирської до міськлікарні № 14, продовжать свій шлях - тепер кінцевими зупинками стануть диспетчерські станції на вулиці Пінтера і на Критому ринку. Новий маршрут № 95 зв'яже мікрорайон Тихий на Петрівці, Текстильник і вулицю Пінтера.

Крім того пропонується змінити майже повністю дублюються маршрути. Так, автобус № 80-а, що ходив з центру в село Павлоградське, планується відправляти в Придорожнє. У Павлоградське ж можна буде потрапити з автостанції Буденновська автобусом № 81.

Маршрут 53-б (Магістральна - автостанція «Центр») позбавляється своєї літери, а маршрут 73 (мікрорайон Широкий - автостанція Центр) ліквідується, залишаючи на вулицях міста лише маршрут 73-а - від Широкого на автовокзал «Західний». Також до «Західного» відтепер будуть ходити всі без винятку автобуси вісімдесят третього маршруту, навіть ті, хто раніше доїжджав до аеропорту. У результаті до повітряних воріт міста можна буде дістатися тільки двома маршрутами - № 5 (відправлення з ж / д-вокзалу) та № 1 (з шахти ім. Горького). Крім того, автобус № 83, що працює в режимі «звичайний», розвертатиметься не на мотелі, як раніше, а біля Свято-Покровського храму.

Джерело - «Муніципальна газета»

 
Коментарі (0)