ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаУ двадцятих числах липня розраховуємо на поліпшення ситуації з електрикою - Шмигаль

У двадцятих числах липня розраховуємо на поліпшення ситуації з електрикою - Шмигаль

Ситуація залишається дуже складною. Через наслідки тотальних ворожих обстрілів і спеку погодинні відключення тривають. Водночас у двадцятих числах липня розраховуємо на поліпшення ситуації
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль розраховує на поліпшення ситуації в енергетиці у двадцятих числах липня, про це він розповів на засіданні Уряду, пише "Україна Комунальна".
 
"Тема, яка постійно в центрі уваги уряду - це енергетика. Ситуація залишається дуже складною. Через наслідки тотальних ворожих обстрілів і спеку погодинні відключення тривають. Водночас у двадцятих числах липня розраховуємо на поліпшення ситуації", - сказав Шмигаль.
 
За його словами, завершаться ремонтні роботи на деяких об'єктах генерації, що збільшить потужність в енергосистемі та відключення будуть не такими тривалими.
 
"Також магістральним напрямом є розвиток децентралізованої генерації. Уряд розробив і вже частково запустив комплекс заходів, який стимулюватиме громадян і бізнес до енергетичної стійкості", - додав він.
 
Серед програм, про які нагадав прем'єр: кредити для громадян під 0% до 480 тис. грн на 10 років для встановлення сонячних, вітрових установок і систем накопичення електроенергії; пільгові кредити для малого та середнього бізнесу до 150 млн грн терміном до 10 років під 5-7-9% річних для встановлення газової електрогенерації; кредити для об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) на суму до 5 млн грн; кредити для великого бізнесу на 5-7 років під 14-16% річних під заставу обладнання.
 

"Також до парламенту подано законопроєкти про скасування мита і ПДВ на ввезення енергетичного обладнання. Розраховуємо на оперативне ухвалення Верховною Радою цих законопроєктів. Очікуємо, що не пізніше 25 липня всі ці механізми запрацюють на повну силу", - підсумував Шмигаль. 

 
Коментарі (0)