ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024У двох містечках на Харківщині досі не розпочався опалювальний сезон

У двох містечках на Харківщині досі не розпочався опалювальний сезон

У двох містечках на Харківщині холодно: Нафтогаз не може укласти договори з тепловиками цих міст, бо вони не виконують законодавство
У місті Куп’янськ та смт. Чкаловське (Чугуївський р-н). Харківської області досі не розпочався опалювальний сезон, тому що КП «Обласний інформаційно-технічний центр», КП КМР «Куп’янськтеплоенерго» та КП «Чкаловське ЖКЭУ-2013» досі не вирішили питання щодо оформлення правонаступництва за борговими зобов’язаннями з оплати спожитого газу відповідно до статті 22 Закону України «Про теплопостачання», про це повідомила пресслужба НАК "Нафтогаз Україна".
 
Для цього попередні і діючі користувачі котелень повинні надати в Компанію відповідні документи з обов’язковим розподілом сум заборгованості за договорами постачання природного газу, за якими вони утворилися.
 
Без врегулювання цієї ситуації НАК «Нафтогаз України» юридично не може підписати договір про постачання газу з підприємствами.
 
Нагадаємо, вже 99% міст та селищ України розпочали опалювальний сезон, адже їхні виробники тепла не мають критичних боргів та інших проблем.
 
Серед критичних боржників залишається 28 підприємств теплокомуненерго, які досі мають проблеми з виплатами, що перешкоджає повноцінному старту опалювального сезону у 15 населених пунктах. Про це свідчать оперативні дані НАК «Нафтогаз України» про підприємства, які не виконують жодної з вимог для отримання газу в межах спецобов’язків (ПСО).
 

Впродовж тижня критичні борги виплатило 10 виробників тепла, що повністю врегулювало ситуацію в 9 населених пунктах. 

 
Коментарі (0)