ГоловнаНовини ЖКГЖитлоУ гуртожитках Харкова дозволили приватизацію житлової площі

У гуртожитках Харкова дозволили приватизацію житлової площі

Міська влада Харкова дозволила приватизацію житлової площі в чотирьох гуртожитках, прийнятих у комунальну власність міста.
Міська влада дозволила приватизацію житлової площі в чотирьох гуртожитках, прийнятих у комунальну власність міста Харкова. Про це 2 березня повідомила начальник управління квартирного обліку та розподілу житлової площі Надія Полов'янська, передає прес-служба Харківської міської ради.
 
Вона нагадала, що в 2008 році був прийнятий закон про реалізацію житлових прав громадян, які проживають у гуртожитках. У 2012 році була розроблена державна програма з передачі гуртожитків у комунальну власність, і буквально відразу місто Харків також прийняло аналогічну програму. У 2013 році було затверджено перелік з 76 гуртожитків, які треба було передати в комунальну власність. За її словами, зараз готується пролонгація цієї державної програми до 2019 року.
 
«Ми можемо прийняти гуртожиток у комунальну власність міста і залишити його в такому ж статусі, можемо зробити там соціальне житло або дозволити громадянам приватизацію. На сьогодні з 76 гуртожитків у комунальну власність міста Харкова прийнято 13, при цьому в чотирьох з них мешканцям дозволена приватизація. Ще по 20 гуртожиткам сесія Харківської міської ради дала попередню згоду на прийняття в комунальну власність міста», - повідомила Надія Полов'янська.
 
За її словами, право на приватизацію житла мешканці гуртожитків можуть реалізувати за законом. Для цього треба п'ять років фактично проживати в гуртожитку, мати законну підставу для проживання і не володіти іншою житлоплощею.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», в кількох районах міста тимчасово припинено водопостачання. Це пов'язано з аварійно-відновлювальними роботами на водопровідних мережах.
 
Коментарі (0)