ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУ ЄС назвали приблизну дату тристоронньої зустрічі по газу

У ЄС назвали приблизну дату тристоронньої зустрічі по газу

Україна, РФ і ЄК в кінці цього тижня зустрінуться знову, щоб обговорити запропонований в Берліні минулої п'ятниці компроміс для вирішення спірних газових питань між Києвом і Москвою.

Україна, РФ і ЄК в кінці цього тижня зустрінуться знову, щоб обговорити запропонований в Берліні минулої п'ятниці компроміс для вирішення спірних газових питань між Києвом і Москвою. Про це в понеділок в Брюсселі повідомила представник Віце-президента Європейської комісії з енергетичних питань Гюнтера Еттінгера Марлен Холзнер, передає «УНІАН».

За словами пані Холзнер, «зараз уряди в Києві і Москві мають час подивитися на те, що ми записали в Берліні, і що, як ми вважаємо, може бути надійним компромісом для обох сторін - Росії і України. Ми зберемося разом у такому ж форматі - російський Міністр, український Міністр і Еттінгер, і це відбудеться в кінці цього тижня».

Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Росія очікує від України оплати 2 млрд дол. боргу за раніше поставлений газ у жовтні 2014 і 1,1 млрд - до кінця 2014 року. При цьому вона готова поставити Україні найближчим часом 5 млрд куб. м. газу 385 дол. за тис. куб. м.

Україна ще не прийняла рішення про виплату газового боргу Росії. Крім того, українська сторона не впевнена, що контракти будуть врегульовані на цьому тижні.

 
Коментарі (0)