ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУ Європі вважають, що «Газпром» змусять продати "Північний потік-2»

У Європі вважають, що «Газпром» змусять продати "Північний потік-2»

У Європейському союзі вважають, що російському "Газпрому" потрібно буде продати Nord Stream 2 AG, яка є його дочірньою компанією

 

У Європейському союзі вважають, що російському "Газпрому" потрібно буде продати Nord Stream 2 AG, яка є його дочірньою компанією. Оператор "Північного потоку-2" раніше програв суд проти німецького регулятора Bundesnetzagentur, який прийняв рішення не звільняти газопровід від норм Третього енергетичного пакета ЄС.

Про це повідомляє Frankfurter Allgemeine Zeitung. "За словами представників комісії, що займаються цим питанням, газопровід не відповідає вимогам ЄС. Вони кажуть, що від продажу трубопроводу нікуди не дітися", - йдеться в повідомленні.

Третій енергетичний пакет Євросоюзу передбачає, що оператор проекту повинен бути незалежним від добувача газу, а також, що 50% пропускної потужності труби повинно бути зарезервовано для альтернативних постачальників. Суд погодився, що звільняти "Північний потік-2" від дії газової директиви підстав немає.

"Північний потік-2" - магістральний газопровід з Росії до Німеччини через Балтійське море довжиною тисячі двісті тридцять чотири км. Запустити в експлуатацію планують вже в 2021 році.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що реакція російського уряду на рішення Вищого земельного суду Дюссельдорфа за скаргою "Північного потоку-2" підтверджує те, що це геополітичний проект РФ. Його реалізація - НЕ загальноєвропейський інтерес.

 

 

 

 
Коментарі (0)