ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУ Кабміні повідомили, коли запрацює накопичувальна пенсійна система

У Кабміні повідомили, коли запрацює накопичувальна пенсійна система

У Міністерстві соціальної політики планують повернутись до питання запровадження другого, накопичувального рівня пенсійної системи в Україні

 

У Міністерстві соціальної політики планують повернутись до питання запровадження другого, накопичувального рівня пенсійної системи в Україні.

Про це новопризначена Міністр соціальної політики Оксана Жолнович розповіла в ефірі національного телемарафону, пише Соціальна платформа.

— Зрозуміло, що у стані активних бойових дій буде важко запустити накопичувальну пенсію. Але це не скасовує необхідності підготувати всі необхідні інструменти для її запуску. Це теж дуже копітка робота – структура, нормативне забезпечення, верифікація різноманітних фондів, щоб уникнути можливих шахрайств. Ми повинні захистити гроші, які мають стати на старість доходом для людей, – зазначила міністр.

Оксана Жолнович зазначила, що у разі закінчення війни про невеликі суми накопичень можна говорити з 2024 року.

Накопичувальна пенсійна система передбачає відрахування коштів до пенсійних фондів самими працівниками (або їх роботодавцями). На відміну від першого солідарного рівня пенсійної системи, де відраховані внески йдуть на виплату пенсій нинішнім пенсіонерам, накопичені кошти другого рівня є власністю громадян.

 

 

 
Коментарі (0)