ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГУ Кабміні розмірковують над підняттям тарифу на електроенергію до 3 грн

У Кабміні розмірковують над підняттям тарифу на електроенергію до 3 грн

В Україні з 1 квітня, ймовірно, буде новий тариф на електроенергію

В Україні з 1 квітня, ймовірно, буде новий тариф на електроенергію. І він буде вище, ніж нинішній тариф. Однак при цьому уряд ще не визначився, якою буде формула підвищення тарифу.

Нині, після скасування пільгового тарифу на електроенергію, все спожиті кіловати оплачуються за єдиною вартості - 1,68 гривні за кВт * год. Однак ця ціна, хоч вона і виявилася не по кишені багатьом українцям, все ж і близько не дотягує до собівартості 1 кіловата. Собівартість, як стверджують в Міненерго, перевищує 3 гривні.

Тому діючий тариф на електроенергію для побутових споживачів будуть потихеньку підтягувати до самоокупності, а значить, він буде рости. Очевидно, надійдуть за колишньою схемою: якась кількість кіловат залишиться за тарифом 1,68 грн, а то, що спожили понад цього показника, буде коштувати понад 3 гривень.

Однак уряд ще не визначився: скільки кіловат залишити споживачам по 1,68. Одні пропонують взяти за "вододіл" показник в 300 кВт * год. Інші кажуть. що тоді майже всім українським родинам доведеться оплачувати енергію за високою ціною. Адже сьогодні в кожній хаті є багато електроприладів. І всі вони поглинають електроенергію.

Тому пропонують залишити тариф в 1,68 для споживання до 500, а то і 1000 кіловат. Тоді знову в загін найбільш постраждалих потраплять власники осель з електроопаленням.

До речі, не всім не всім, хто опалює квартиру електрикою, компенсували підвищення витрат на опалення. Деякі люди скаржаться, що їм гроші так і не прийшли.

 

 

 
Коментарі (0)