ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУ Кабміні розповіли, як повернути втрачену субсидію

У Кабміні розповіли, як повернути втрачену субсидію

У Кабміні, обіцяють на період карантину не припиняти надання житлових субсидій, пояснили, що робити в тому випадку, якщо людину позбавили держдопомоги

У Кабміні, обіцяє на період карантину не припиняти надання житлових субсидій, пояснили, що робити в тому випадку, якщо людину позбавили держдопомоги помилково і якщо через санітарні обмежень він не може потрапити на прийом до органів соцзахисту.

Так, в ефірі «1+1» заступник міністра соціальної політики України Віталій Музиченко зазначив, що в разі неможливості потрапити на особистий прийом, документи слід надсилати поштою. «Звернутися до органу соцзахисту населення письмово - написати заяву і направити його поштою. Орієнтовно до десяти днів. Якщо протягом цього часу відповіді немає, то треба з'ясовувати, на якому етапі розгляду перебуває конкретний документ », - зазначив чиновник, відповідаючи на запитання пенсіонерки, яка отримала повідомлення про припинення надання субсидії. Жінка поскаржилася, що за комуналку платила справно, все чеки є, але особисто довести, що послуги сумлінно оплачувалися, вона не може.

За словами Віталія Музиченко, в травні почалася процедура перегляду прав на отримання субсидії на наступний опалювальний період - вивчається інформація про те, як одержувачі оплачували комуналку.

«Тобто, постачальники послуг надають інформацію управлінням соцзахисту про наявність простроченої заборгованості. Бувають ситуації, коли ця інформація не відповідає дійсності. За нашими даними, більше 95% одержувачів субсидій - добропорядні платники, у яких немає боргів », - зазначив Віталій Музиченко і ще раз порадив тим, хто отримав повідомлення про припинення виділення субсидії, направляти копії поштою в управління соцзахисту. «Це не буде перепоною для отримання субсидій», - додав заступник міністра.

Як раніше повідомлялося, в уряді заявляли, що українцям, які мають «карантинну тисячу", не будуть враховувати її при нарахуванні субсидії для оплати комунальних послуг.

 

 
Коментарі (0)