ГоловнаНовини ЖКГТранспортУ Кабміні сподіваються на кредит від ЄС на ремонт доріг

У Кабміні сподіваються на кредит від ЄС на ремонт доріг

В уряді розраховують, що Європейський банк реконструкції і розвитку не відмовить Україні в наданні кредиту для ремонту українських автодоріг

В уряді розраховують, що Європейський банк реконструкції і розвитку не відмовить Україні в наданні кредиту для ремонту українських автодоріг. Про це прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав на відеоконференції з керівництвом ЄБРР.

За словами глави Кабміну, мова йде про реконструкцію траси Київ-Одеса і будівництві об'їзної дороги навколо Львова. Ці об'єкти в числі пріоритетних, але в держбюджеті немає коштів на проведення робіт в повному обсязі.

Шмигаль зазначив, що ЄБРР починає розглядати надання позик областям для будівництва доріг регіонального значення, починаючи з Дніпра і Херсона.

«Від пілотного проекту ми будемо готові дуже швидко перейти до фінансування в усіх областях», - підкреслив він.

За словами віце-президента ЄБРР Алана Пія, банк згоден разом з Україною реалізувати ряд проектів і вже готовий рухатися по їх складових.

Як відомо, в рамках програм "Велике будівництво" в Україні незабаром відкриються нові відремонтовані дороги до курортів на Чорному та Азовському морях. Про це 12 червня повідомив Офіс президента. Які саме дороги оновлять розповів глава Укравтодору Олександр Кубрак.

В першу чергу він назвав трасу Н-30, яка проходить по території Запорізької області і з'єднує Василівку і Бердянськ. Цю оновлену дорогу протяжністю 120 км відкриють в липні. "Міжнародна траса М-18, яка виводиться в Василівку із Запоріжжя, зараз повністю ремонтується. Йдуть роботи на всій ділянці. І вся вона буде приєднана до нормальної мережі доріг ", - додав він.

Також, за його словами, в липні заплановано початок ремонту дороги в Очаків. Триває ремонт доріг в Скадовськ на Херсонщині та Затоку в Одеській області. Ремонт доріг також триває і в інших туристичних регіонах. Зокрема, в цьому році планують зробити траси, які йдуть з Хмельницького в туристичний центр Кам'янець-Подільського та Сатанова.

 

 
Коментарі (0)