ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГУ Кабміні в черговий раз переконують, що не можна знизити тарифи ЖКГ

У Кабміні в черговий раз переконують, що не можна знизити тарифи ЖКГ

Уряд України в 2014 році витратила мільярди на дотації НАК «Нафтогаз України» через низькі тарифи

Уряд України в 2014 році витратила мільярди на дотації НАК «Нафтогаз України» через низькі тарифи. Про це розповів міністр соціальної політики Андрій Рева, повідомляє NEWSONE.

«Ми сьогодні платимо ті тарифи, які є, то є безпосередньо оплачуємо вартість того газу, який отримуємо. Я хочу нагадати, що тарифи в 2014 році були нижче, ніж сьогодні. Тільки є одна проблема, з бюджету 114 мільярдів в 2014 році передали «Нафтогазу» як прямий дотації на покриття збитків. Тобто, або платимо тариф, або знаходите гроші і покриваєте збитки «Нафтогазу», - зазначив міністр.

При цьому він вказав, що гроші, які український уряд витратив би на населення, віддали «Нафтогазу» на покриття збитків.

«Чому та система гірше, ніж ця? Тому що коли дотується «Нафтогаз» 114 мільярдами, то це означає, що ціна на газ для бідних і для багатих залишається низькою, відповідно бідні люди платять, багаті платять менше, ніж могли б. Гроші, які повинні були йти на дороги, на школи, на лікарні, на соціальний захист, йдуть на покриття дефіциту «Нафтогазу» », - розповів Рева.

За його словами, на сьогоднішній день «Нафтогаз» не отримує дотацій з бюджету, а на субсидії в поточному році витратять лише 55 мільярдів гривень.

«Тепер, коли у нас піднялися тарифи, у нас в цьому році на систему субсидій направляється 55 мільярдів для тих домогосподарств, які самі не можуть заплатити, але інших ми не дотуємо, інші платять самі. На сьогоднішній день ми дотуємо виключно тих, хто не може платити самостійно. Якщо ми говоримо про те, що утримаємо низький тариф, то ми повинні розуміти, що за нього хтось заплатить і заплатить суспільство », - підсумував глава Мінсоцполітики.

 

 
Коментарі (0)