ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024У Кабміні вважають повну заміну комунікацій більш вигідною, ніж ремонт

У Кабміні вважають повну заміну комунікацій більш вигідною, ніж ремонт

На думку Голика, влади часто вважають за краще боротися з наслідками замість того, щоб усувати причини, які призводять до аварій

 

Прорив магістрального трубопроводу діаметром 1000 мм біля метро «Либідська» в Києві, який привів до затоплення торгового центру Ocean Plaza потоками окропу, в черговий раз показав, наскільки оманливим є зовнішнє благополуччя, якщо підземним комунікаціям при цьому не приділяється належна увага, - вважає радник прем'єр -міністра Юрій Голік.

Про це він пише у себе в Фейсбуці.

«Будуються парки, асфальтуються дороги, а комунікації змінюються за залишковим принципом. А ще будуються нові будинки, офісні і торгові центри, збільшується навантаження на мережі, за підключення до яких стягується плата, і все в повній впевненості, що ємність і життєвий термін мереж нескінченні», - пише Голик.

На думку Голика, влади часто вважають за краще боротися з наслідками замість того, щоб усувати причини, які призводять до аварій.

«КП таке-то і таке-то вже працюють над усуненням наслідків». Ця фраза і є відображенням того мороку, що стався вчора, і обов'язково станеться ще. Наслідки. Усунення наслідків. А повинна була бути раніше боротьба з причинами. Як попередження можливих наслідків. Це дешевше», - упевнений радник прем'єра.

Повна заміна комунікацій або їх капітальний ремонт набагато вигідніше для держави, ніж постійне усунення наслідків аварій. Крім збільшення терміну служби мереж, роботи по їх заміні позитивно впливають на економіку. Створюються нові робочі місця, з'являються нові будівельні компанії, застосовуються сучасні технології.

 

 
Коментарі (0)