ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГУ Кабміну три варіанти підвищення тарифу на електроенергію

У Кабміну три варіанти підвищення тарифу на електроенергію

Тариф на електроенергію для населення будуть підвищувати. Це процес неминучий

 

Тариф на електроенергію для населення будуть підвищувати. Це процес неминучий. 30 квітня виповнюється період, протягом якого в Україні діяла заборона на підвищення тарифу на електроенергію для побутових споживачів. Його можуть продовжити ще на місяць. Однак влада ще не визначилася, який сценарій підвищення вибрати: м'який, помірний або жорсткий.

На сьогодні тариф на електроенергію для населення вдвічі нижче тарифів для підприємств. Через те, що виробники електроенергії регулярно недоотримують гроші за свої послуги, їх галузь зазнає збитків. А це загрожує дуже серйозними проблемами для енергетичної незалежності країни.

Які є сценарії підвищення тарифу на електроенергію

Перший сценарій - найкращий для споживачів. Кабмін залишить з 1 травня тариф на електроенергію на рівні 1,68 гривні за КВт * год. Причому такий тариф буде залишатися до кінця 2021 року. І лише потім його почнуть підвищувати. Це дозволить побутовим споживачам трохи зібратися з силами, щоб прийняти неминуче підвищення без стресів.

Другий сценарій - помірний. Цей сценарій передбачає, що підвищення тарифу на електроенергію буде вже в цьому році. Причому підвищуватися він буде двічі: з 1 травня і з 1 вересня. Обидва рази - на 15%. Це дозволить за підсумками 2021 року підвищити тариф на електроенергію більш ніж на 30% в порівнянні з тим, який у нас є зараз. Таким чином, з 1 вересня він може досягти 2,22 гривні.

 

 

 
Коментарі (0)