ГоловнаНовини ЖКГТранспортУ Карпатах завершено найскладніший етап будівництва залізничного тунелю

У Карпатах завершено найскладніший етап будівництва залізничного тунелю

Завершено перший етап будівництва двоколійного Бескидського тунелю. Новий тунель збільшить пропускну здатність цієї ділянки шляху з 47 до 100 пар поїздів на добу. Очікується, що перший поїзд поїде тунелем у ІІ кварталі 2018 року.

Сьогодні завершено перший етап будівництва нового двоколійного Бескидського тунелю на перегоні Бескид-Скотарське у Карпатах. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі Міністерства інфраструктури.

Зазначається, виконано найскладнішу частину робіт – пройдено верхній уступ тунелю. Загалом новий двоколійний тунель замінить існуючий одноколійний, що був побудований у 1886 році. Тунель проектується під швидкість 60-70 км/год і збільшить пропускну здатність цієї ділянки шляху з 47 до 100 пар поїздів на добу.

«Будівництво нового тунелю – це ще один проект, завдяки якому Україна зможе реалізувати свій транзитний потенціал. Сьогодні через Бескид здійснюється 60% обсягів перевезень, які ідуть через західний кордон, в тому числі транзитних. Новий тунель дозволить нам створити конкурентні умови для перевезення вантажів за цим напрямком», – наголосив Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський.

Згідно з повідомленням, загальна вартість будівництва Бескидського тунелю оцінюється майже в 2,2 млрд грн. Проект реалізовується на кредитні кошти, завдяки співпраці з Європейським банком реконструкції та розвитку і Європейським інвестиційним банком. Бюджет першого етапу будівництва склав 39,71 млн дол. кредитних коштів ЄБРР.

Новий тунель буде обладнано сучасними приладами робочого та аварійного освітлення, вентиляцією, відеонаглядом, контрольними датчиками визначення рівня шкідливих газів, а також постійним моніторингом внутрішнього стану, засобами пожежної безпеки і системою антикорозійного захисту.

Очікується, що будівельні роботи будуть закінчені у четвертому кварталі 2017 року, а перший поїзд поїде новим тунелем у другому кварталі 2018 року.

Нагадаємо, Україна запустила тестовий контейнерний поїзд у Китай за новим маршрутом «Шовкового шляху» в обхід Росії. Він дозволить значно збільшити обсяги вантажних перевезень до країн Азії. Експериментальний рейс відправився з Іллічівського порту за маршрутом Україна - Грузія - Азербайджан - Казахстан - Китай.

 
Коментарі (0)