ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаУ Харкові газовонебезпечно

У Харкові газовонебезпечно

У місті частішають випадки самовільного перевстановлення газового обладнання та встановлення пристроїв примусового вентилювання в житлових квартирах.

У Харкові зафіксовано масові порушення з газової безпеки, а саме, - при встановленні газового обладнання та вентиляційних систем.

Про це «У.К.» повідомили в прес-службі Харківської міської ради.

За словами заступник директора комунального підприємства «Харківське ремонтно-будівельне підприємство» Олександра Ярмака, у місті частішають випадки самовільного перевстановлення газового обладнання та встановлення пристроїв примусового вентилювання в житлових квартирах. Мешканці переобладнують системи вентиляції з порушеннями норм газової безпеки, що часто призводить до отруєнь чадним газом, або і смерті.

Заступник директора підкреслив, що Правилами безпеки газосистем України в будинках з відводом продуктів згоряння в димоходи заборонено виводити примусову вентиляцію у вентканал. У рамках планового обходу фахівці-пічники спочатку виявляють порушення в квартирах, потім проводять роз'яснювальну роботу і видають припис на усунення. У разі непослуху мешканців або відмови пустити в квартиру - подають акти про непридатність димовентиляційних каналів Управлінню газового господарства, яке уповноважене відключити подачу газу в квартири порушників.

Як уточнив заступник директора підприємства, основні порушення - облаштування примусової вентиляції на кухні та у ванній, а також використання гофротруби, яка легко пропалюється і згодом пропускає чадний газ.

 
Коментарі (0)