ГоловнаНовини ЖКГТранспортУ Харкові готуються відновити роботу метро

У Харкові готуються відновити роботу метро

У Харкові через два тижні має знову запрацювати метрополітен. Із 16 травня громадян, які мешкали на станціях метро з початку війни, переселятимуть у гуртожитки

 

У Харкові через два тижні має знову запрацювати метрополітен. Із 16 травня громадян, які мешкали на станціях метро з початку війни, переселятимуть у гуртожитки.

Про такі плани розповів мер Харкова Ігор Терехов у коментарі журналістам.

Раніше у мерії припускали, що підземку відкриють щонайменше через два місяці. Чиновники із керівництвом метрополітену провели перемовини, обстежили з профільними інститутами станції на предмет, наскільки це можливо.

"Спочатку був такий висновок, ви знаєте, що при сильних бомбардуваннях у нас був посічений метроміст. Сьогодні нам дають висновок, що метроміст поки в нормальному стані і через нього можна пропускати склади метрополітену, тому, я думаю, тиждень, півтора, два та перші поїзди вже почнуть ходити по метрополітену!" – зауважив мер.

Людей, які були змушені через обстріли міста оселитися на станціях метро, забезпечать усім необхідним: продуктами, ліками, постільною білизною. Всі, хто цього потребує, отримають нормальні умови для життя, а діти - доступ до навчання.

Нагадаємо, що з 16 травня у Києві відновлюють електронну оплату за проїзд у комунальному громадському транспорті: повернення оплати за проїзд стосується як метрополітену, так і наземного транспорту.

 

 

 
Коментарі (0)