ГоловнаНовини ЖКГТранспортУ Харкові на рейки стане ретропотяг

У Харкові на рейки стане ретропотяг

У Харкові поставлять на рейки ретропотяг. Свій перший рейс він здійснить 9 травня, до Дня Перемоги. Локомотив відправиться в подорож, яка триватиме менше години.

До Дня Перемоги харківські залізничники пустять ретропотяг. У свій перший рейс поїзд відбуде о 10:00 з вокзалу Харків-пасажирський. Першими пасажирами святкового рейсу стануть ветерани Південної магістралі. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі Південної залізниці.

«Упродовж 40-хвилинної подорожі зі станції «Харків-Пасажирський» до станції «Основа» для ветеранів-залізничників звучатимуть мелодії, фронтові пісні та інструментальні композиції часів Великої Вітчизняної війни», – йдеться в повідомленні.
 
Залізничники зазначають, що виводитиме в рейс поїзд справжній паровоз, що працює на вугіллі. «У складі поїзду локомотив, два сучасних вагони-ресторани, а також тендер - спеціальний вагон, призначений для перевезення запасу палива та води», – повідомили в прес-службі.
 
Перш ніж стати на рейки, локомотив на паровозній тязі зазнав суттєвої реконструкції. Упродовж 3 місяців фахівці локомотивного депо «Основа» ремонтували й відновлювали 60-річну машину.  

 

 
Коментарі (0)