ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГУ Харкові підвищать «сміттєві» тарифи

У Харкові підвищать «сміттєві» тарифи

Жителям приватного сектору Харкова за вивезення сміття доведеться платити більше. Нові тарифи запрацюють у місті з березня.

У Харкові змінять тарифи на вивезення твердих побутових та негабаритних відходів для жителів приватного сектору міста. Підвищення спричинене різким ростом цін на бензин, дизпаливо та паливно-мастильні матеріали. Таке рішення прийняв Виконавчий комітет Харківської міської ради, передає прес-служба відомства.

Відтак, з березня тариф на вивезення ТПВ та негабаритного сміття збільшився на 2,61 грн і становитиме 11,69 грн. Ціна за вивезення сміття також підвищилася і для організацій та підприємств: бюджетні організації сплачуватимуть 59,88 грн за утилізацію 1 куб. м ТПВ (зараз тариф становить 45,37 грн), інші споживачі – 75,84 грн (зараз – 58,7 грн).

Що ж стосується негабаритного побітового сміття, то бюджетним організаціям за його вивезення доведеться заплатити 91,65 грн (77,59 грн), інші споживачі викладуть 106,03 грн замість теперішніх 81,32 грн.

Останній раз у Харкові підвищували тарифи на вивезення ТПВ 20 грудня 2011 року.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, влада хоче посилити відповідальність за забруднення навколишнього середовища відходами. Відповідний законопроект нещодавно був зареєстрований у Верховній Раді.

 
Коментарі (0)