ГоловнаНовини ЖКГЖитлоУ Харкові «роздаватимуть» доступні житлові кредити

У Харкові «роздаватимуть» доступні житлові кредити

Влада Харкова планує вирішити житлові питання деяких категорій населення. У місті мають намір зробити доступнішими житлові кредити для бюджетників та учасників АТО.

У Харкові місцева влада вирішила підтримати реалізацію трьох нових напрямків пільгового житлового кредитування. Про це повідомили у прес-службі Харківської міської ради.

Зокрема, у місті планують продовжити дію соціально-економічної програми будівництва (придбання) доступного житла до 2020 року і розширити сферу її діяльності. У разі прийняття програми в місті планують видавати пільгові кредити для співробітників бюджетних установ Харкова - вчителів, лікарів, працівників культури, спорту тощо.

«Кредит надаватиметься на 15 років. Сума кредиту буде розраховуватися, виходячи з розрахунку 21 кв. м загальної площі на одного члена сім'ї плюс 10,5 кв. м на сім'ю. Якщо претендент має стаж роботи у бюджетній установі міста Харкова до 10 років, то процентна річна ставка складе 5%, якщо від 10 до 20 років - 3%, понад 20 років - кредит буде безпроцентним. Початковий внесок складе 5% від вартості житла», - йдеться в повідомленні.

Однак, кредит зможуть отримати лише ті бюджетники, котрі потребують покращення житлових умов.

Крім того, харків’янам планують надавати можливість придбання квартири за меншою вартістю за рахунок часткової компенсації з бюджету міста. Так, згідно з умовами, підприємство або організація будь-якої форми власності може запропонувати свого співробітника, що потребує житло, на придбання доступного житла. При цьому за рахунок міського бюджету буде компенсуватися 40% вартості житла за умови, що підприємство або організація компенсує не менше 20% розрахункової вартості за рахунок власних коштів.

«Таким чином, людина, що потребує поліпшення житлових умов, зможе придбати квартиру за 60% її вартості. У цьому випадку часткова компенсація вартості надаватиметься з розрахунку 21 кв. м загальної площі на одного члена сім'ї плюс 10,5 кв. м на сім'ю. Але є і ще одне обмеження - дохід кожного члена сім'ї не повинен перевищувати п'ятикратного розміру середньомісячної зарплати по місту Харкову», - відзначають у міськраді.

Окремо у місті надаватимуть кредити учасникам бойових дій в зоні АТО. Однак, сім'я повинна потребувати поліпшення житлових умов. Кредит надаватиметься за рахунок коштів міського бюджету строком на 15 років. Початковий внесок становитиме 5%.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, майже сотня правоохоронців Хмельниччини отримали ордери на квартири в обласному центрі. Серед них – 10 учасників антитерористичної операції.

 
Коментарі (0)