ГоловнаНовини ЖКГТранспортУ Харкові зросли тарифи на проїзд у електротранспорті

У Харкові зросли тарифи на проїзд у електротранспорті

У Харкові затвердили нові тарифи на проїзд у електротранспорті. Відтепер вартість проїзду у метро коштує 3 грн, у трамваях та тролейбусах - 2 грн.

Виконавчий комітет Харківської міської ради затвердив нові тарифи на проїзд у метро, тролейбусах і трамваях, повідомляють у прес-службі мерії.

Згідно з рішенням, вартість проїзду в метро буде збільшена з 2 грн до 3 грн, у наземному електротранспорті (трамваях і тролейбусах) – з 1,5 грн до 2 грн. Нові тарифи вступлять у дію з завтрашнього дня.

Підставою для такого кроку стало подорожчання енергоносіїв, зростання мінімальної зарплати та необхідність ремонту рухомого складу для безпечної роботи міського електротранспорту.

Також слід зазначити, що проїзні картки у метро, поповнені раніше з розрахунку 2 грн за поїздку, за цією вартістю будуть дійсні після зміни тарифу на проїзд. Те ж саме стосується і проїзних квитків на тролейбус і трамвай, які будуть дійсні до кінця їх терміну дії.

За словами мера міста Геннадія Кернеса, для підвищення тарифу є всі дозвільні документи. Нагадаємо, раніше Антимонопольний комітет повідомив, що вважає підвищення тарифу на проїзд у міськелектротранспорті економічно обгрунтованим.

Крім того, на сьогоднішній сесії міськради було прийнято рішення про відновлення будівництва станції метро «Перемога». Роботи почнуться у червні-липні. Фінансувати будівництво будуть за рахунок коштів, виручених від продажу стадіону «Металіст».

 
Коментарі (0)