ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаУ Києві без гарячої води залишається понад 450 будинків

У Києві без гарячої води залишається понад 450 будинків

Оперативне усунення пошкоджень та відновлення гарячого водопостачання ускладнюється браком матеріалів і палива внаслідок блокування рахунків компанії з-за штрафних санкцій

Сьогодні в Києві в результаті пошкоджень та планових ремонтів тепломереж тимчасово без гарячого водопостачання залишаються 454 споживача.

За минулу добу ПАТ «Київенерго» усунула 43 ушкодження, що дозволило відновити гаряче водопостачання 200 споживачам. Протягом дня планується підключити 77 споживачів.

Оперативне усунення пошкоджень та відновлення гарячого водопостачання ускладнюється браком матеріалів і палива внаслідок блокування рахунків компанії з-за штрафних санкцій за вже сплачені газові борги.

У зв'язку з ситуацією в національній теплоенергетиці, до якої призвели неврегульовані взаємин теплопостачальних підприємств з газопостачальником, зокрема в питаннях погашення штрафних санкцій за газові борги, які виникли у тепловиків внаслідок накопичення боргів споживачами та несвоєчасної компенсації різниці в тарифах з боку держави, Верховна Рада прийняла Закон про реструктуризацію заборгованості теплокомуненерго. Зараз він знаходиться на розгляді у Президента України.

На момент прийняття закону постачальники Київенерго почали відновлювати відвантаження необхідних матеріалів та обладнання для ремонтних робіт та підготовки Києва до опалювального сезону.

 

 
Коментарі (0)