ГоловнаНовини ЖКГЖитлоУ Києві найменша вартість оренди житла серед європейських столиць

У Києві найменша вартість оренди житла серед європейських столиць

Київ на останньому місці серед європейських столиць за вартістю оренди житла

 

Київ на останньому місці серед європейських столиць за вартістю оренди житла. Про це йдеться в дослідженні ЛУН, яке провели за даними сервісу HousingAnywhere.

Вартість оренди трикімнатних квартир у Києві зросла на 16,67% з лютого 2024 року. Ймовірно, що зростання цін можна простежити через сезонність, а також відомо, що  однокімнатні та двокімнатні квартири у столиці теж зростуть в ціні найближчим часом.

Повідомляється, що в Україні  ринок оренди нерухомості більш динамічний та гнучкий, ніж в інших європейських країнах. Ринок оренди нерухомості в нашій державі реагує на будь-які зміни в країні, на фронті, в економіці, і так само швидко повертається в норму.

 У Європі ж ціни на оренду житла не так швидко ростуть, але ще не почали падати. Такі міста, як Амстердам, Париж, Гаага, Мюнхен і Утрехт, входять до найкращих 10 за вартістю квартир, кімнат і студій та мають проблеми з доступністю житла (в Нідерландах і Німеччині).

Тільки в Мюнхені почали знижуватися ціни на всі типи нерухомості порівняно з минулим роком. В Амстердамі ціни на студії знизилися на 0,6%, але місто залишається найдорожчим для оренди усіх типів нерухомості.Оренда квартири в Амстердамі коштує 2 275 євро, в Парижі – 1 862 євро, в Лісабоні – 1 700 євро. Водночас вартість аналогічної квартири в Києві становить 500 євро.

Найбільше зростання орендної плати порівняно з минулим роком відбулось у містах Турин і Валенсія (37,5% і 33,3%). Проте вони мають найнижчі орендні ставки (1100 і 1400 євро) серед великих міст у західній Європі. Вартість оренди однокімнатних квартир або студії у Штутгарті та Берліні знизилась на 26,2% і 7,7%. Водночас Болонья посідає п’яте місце серед найдорожчих міст для студій, зі зростанням цін не менше, ніж на 25%.

 

 

 
Коментарі (0)