ГоловнаНовини ЖКГТранспортУ Києві не планують скасовувати зупинку громадського транспорту під час повітряних тривог

У Києві не планують скасовувати зупинку громадського транспорту під час повітряних тривог

У столиці України не планують скасовувати рішення про зупинку наземного громадського транспорту під час повітряних тривог

 

У столиці України не планують скасовувати рішення про зупинку наземного громадського транспорту під час повітряних тривог. Це пов'язано із безпековою ситуацією у період воєнного стану.

Таку заяву зробив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник в інтерв'ю ЕП.

Посадовець пояснив таке рішення тим, що раніше вже був інцидент, коли на проспекті Степана Бандери поруч з маршруткою, що проїжджала повз, впав уламок збитої ракети. Це сталося 29 травня 2023 року під час чергової повітряної атаки Росії на Київ. Він дав зрозуміти, що столична влада не хоче бути відповідальною, якщо під час повітряної тривоги уламок дрона чи ракети впаде на громадський транспорт.

"Якщо не дай Боже під час повітряної тривоги в автобус, тролейбус, метро щось прилетить — точно ніхто не скаже про те, що Саша і Коля ухвалили рішення не йти в сховище, а їхати. От точно ніхто не скаже. Скаже, що винен той, хто дав дозвіл їхати транспортом", — сказав Поворозник.

Перший заступник голови КМДА також прокоментував, чому маршрутки, на відміну від муніципального транспорту, курсують під час повітряної тривоги. Він наголосив, що рішення Ради оборони Києва про заборону на рух наземного громадського транспорту обов'язкове для всіх.

"Це видається дивним, але (у КМДА, — ред.) немає (впливу на приватних перевізників, — ред.). У нас багато дивного відбувається. У нас на багато речей немає впливу", — поскаржився чиновник.

 

 

 
Коментарі (0)