ГоловнаНовини ЖКГУтилізація ТПВУ Києві планують будівництво ще одного сміттєспалювального заводу

У Києві планують будівництво ще одного сміттєспалювального заводу

У Києві обговорюють реконструкцію існуючого сміттєспалювального заводу і будівництво нового

Наступного року київський сміттєспалювальний завод «Енергія» почнуть оснащувати сучасною системою хімічної очистки димових газів. Однак жителі міста вважають, що столиці потрібен новий завод, і влада з ними згодна

У перспективі завод «Енергія» треба буде закривати

Наступного року київський сміттєспалювальний завод «Енергія» почнуть оснащувати сучасною системою хімічної очистки димових газів. У проекті міського бюджету на ці цілі передбачено 220 млн грн, а ще 200 млн грн планує виділити держава. Про це повідомляє прес-служба КМДА.

Загальна вартість проекту, виконання якого займе орієнтовно два роки, понад 700 млн грн. Аналогічні проекти вже реалізовані в багатьох містах Європи і дозволять в 5 разів знизити рівень шкідливих викидів в київському сміттєспалювальному заводі.

Але жителі столиці вважають, що місту потрібен новий сучасний сміттєспалювальний завод. Ця пропозиція висловила громада Дарницького та Дніпровського районів під час громадських обговорень.

Як зазначив під час обговорення заступник голови КМДА Петро Пантелєєв, тільки в минулому році міська влада повернула завод в своє управління після багаторічної оренди компанією «Київенерго» і почала процес модернізації.

«Завод« Енергія »був побудований більше 30 років тому, і з точки зору сучасних підходів потребує модернізації. Безперечно, в перспективі завод необхідно буде закривати, але йому потрібно забезпечити заміну у вигляді нового сучасного переробного комплексу, який би забезпечував виробництво теплової та електричної енергії за рахунок переробки сміття. Сьогодні у нас є короткострокові плани модернізації «Енергії», яка повинна працювати безпечно і ефективно до моменту закриття. А також, з огляду на пропозицію громадськості, ми готові почати проектування сучасного сміттєспалювального заводу по аналогії з працюючими в Європі і світі », - сказав Петро Пантелєєв.

 

 
Коментарі (0)