ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаУ Києві розгортають нову транзитну електромережу

У Києві розгортають нову транзитну електромережу

Нова високовольтна мережа довжиною 4,5 км пройде через Дніпро і буде змонтована на опорах португальського виробництва, які поширені в ЄС

Нова високовольтна мережа довжиною 4,5 км пройде через Дніпро і буде змонтована на опорах португальського виробництва, які поширені в ЄС. Фахівці ДТЕК Київські електромережі вперше використовують такі опори в будівництві електромереж. Про це повідомляє прес-служба ДТЕК Мережі.

ДТЕК Київські електромережі реалізує новий масштабний проект з будівництва транзитної лінії «ТЕЦ-5 - Славутич-1» і «ТЕЦ-5 - Славутич-2» загальною вартістю 164 мільйонів гривень.

Нова потужна електромережу буде живити новобудови на Осокорках і допоможе розвантажити значну частину підстанцій на лівому березі. Замість двох електроенергію будуть передавати чотири високовольтні повітряні лінії.

Зараз йде перший етап проекту - установка нових сучасних металевих опор португальського виробництва. Такий тип конструкцій в Києві встановлюється вперше, хоча в країнах ЄС його активно використовують для будівництва високовольтних ЛЕП. На відміну від бетонних, вони компактніше біля основи і прості в обслуговуванні.

Буде підвищено і надійність кріплення нової ЛЕП. Старі опори встановлювалися в землю на 4 м, а нові - на 8 м. Це пов'язано з особливістю ґрунту, адже роботи проводяться майже у самого Дніпра. Зараз змонтували вже дванадцять нових опор. Ще п'ять встановлять до кінця поточного року. На цьому перша частина проекту закінчиться. Попереду - прокладка в 2019 році повітряних ліній через Дніпро.

 

 
Коментарі (0)