ГоловнаНовини ЖКГЖитлоУ Києві різко зріс ринок нерухомості

У Києві різко зріс ринок нерухомості

У Києві різко ожив ринок нерухомості. Найбільше розбирають квартири в новобудовах, а й комерційні приміщення користуються попито

У Києві різко ожив ринок нерухомості. Найбільше розбирають квартири в новобудовах, а й комерційні приміщення користуються попитом.

За словами гендиректора АН "Благовіст" Олени Біберовой, в лютому цього року було укладено угод на $ 33,482 млн, що на 43% більше січневих показників.

Найчастіше купували квартири (72% угод). Відсоток угод з нежитловим фондом в лютому склав 20%, з приватними будинками - 8%.

Основні тенденції лютого на ринку нерухомості Києва:

Істотна активізація попиту в порівнянні з січнем 2020 і лютим 2019 року.

Виріс відсоток угод з квартирами дорогого цінового сегмента (від $ 250 тис.) І квартирами вартістю $ 80-150 тис.

Здешевлення іпотечних кредитів (до 14% річних) активізувало попит на ринку нерухомості. До 25% угод пройшло з використанням кредитів.

"Ринок нерухомості Києва в лютому був дуже активним. Інтерес до покупки нерухомості був на рівні кінця року, коли спостерігається традиційний сплеск активності покупців. При цьому близько 80% угод було з квартирами в нових будинках. Здешевлення іпотеки також позитивно вплинуло на ситуацію на ринку, попит зростає і все більше угод відбувається із залученням іпотеки ", - говорить Олена Біберова.

Найбільший попит у лютому 2020 року припав на квартири в ціновому діапазоні $ 50-100 тис. - 41% угод.

Найчастіше купували 2-3-кімнатні квартири в Дарницькому, Солом'янському, Шевченківському, Голосіївському районах Києва. Також в цьому ціновому діапазоні були угоди і з об'єктами нежитлового фонду;

На другому місці - ціновий сегмент $ 100-250 тис. - 32% угод.

За ці гроші також найчастіше купували квартири, переважно, в Печерському, Голосіївському та Шевченківському районах столиці. Були одиничні угоди з будинками і об'єктами нежитлового фонду;

На третьому місці - ціновий сегмент до $ 50 тис. - 21% угод.

У цій категорії купувалися в основному 1-2-кімнатні, рідше 3-кімнатні квартири, частіше - в Святошинському, Солом'янському, Дніпровському, Деснянському районах столиці. Угоди з квартирами склали основну частку;

Ціновий сегмент від $ 250 тис. Зайняв 6% від загального числа угод.

У даній категорії в лютому купували в основному квартири і об'єкти нежитлового фонду. Були одиничні угоди з будинками. Розташовані об'єкти в Печерському, Шевченківському районах, в їх центральній частині.

Самим бюджетним об'єктом, проданому в лютому, виявилася 1-кімнатна квартира на пр. Академіка Глушкова (Голосіївський район) площею 31 кв. м, куплена за $ 25 тис.

Найдорожчий об'єкт, проданий в лютому - будинок в Козині площею 430 кв. м за $ 600 тис.

 

 
Коментарі (0)