ГоловнаНовини ЖКГМістобудуванняУ Києві скасували незаконний ДПТ Мінського масиву

У Києві скасували незаконний ДПТ Мінського масиву

Постановою Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду від 01.08.2024 скасовані рішення першої та постанова апеляційної інстанцій (якими в первісному позові було безпідставно відмовлено)

 

Постановою Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду від 01.08.2024 скасовані рішення першої та постанова апеляційної інстанцій (якими в первісному позові було безпідставно відмовлено).

А позов оболонця Олександра Кучерявого про визнання протиправним та скасування рішення Київради від 10.06.2021 року №1455/1496 «Про затвердження детального плану території в межах вулиць Юрія Кондратюка, Михайла Майорова (Петра Калнишевського), північної та західної межі лісу в Оболонському районі м.Києва» - направлено до суду першої інстанції, про що він і просив Верховний Суд.

Це дійсно перемога для громади Оболонського району та міста Києва.

Про це повідомив Телеграм-канал "Життя. ОБОЛОНЬ. Київ".

Хто не в темі, то скандальним рішенням Київради №1455/1496 від 10.06.2021 було ганебно затверджено незаконний детальний план території на північ від вулиці Кондратюка та території лісу, гаражів мешканців та теплиць агрокомбінату «Пуща-Водиця».

Ще у 2021 році проти тотальної забудови території колишніх теплиць Агрокомбінату «Пуща-Водиця» і гаражів на Мінському масиві виступила значна частина не тільки мешканців Оболонського району, а і всього міста Києва. Були мітинги, протести, перекриття вулиць, тонни звернень до депутатів, посадовців КМДА, правоохоронців.

Проте, депутати Київради наплювали на законні вимоги, права та інтереси киян і з 3-ї спроби, виключно в інтересах забудовників (ТОВ Датоліт і Столиці Груп) затвердили ДПТ Мінського масиву, всупереч грубим розбіжностям із Генпланом Києва до 2020 року, який діє досі.

На державних землях, замість колись процвітаючого сільхозвиробництва, планувалася тотальна забудова висотним житловим комплексом на більше ніж 12 тис. осіб, без підтвердженої соціальної інфраструктури і з демонтажем більше 400 гаражів оболонців. До речі, на вулиці Гетьмана Івана Виговського, по цій самій схемі, нещодавно були знесені сотні гаражів під черговий ЖК Столиці Груп.

Реально, землі на півночі Мінського масиву завжди були сільськогосподарського призначення (причому, це прямо зазначено в Генплані міста Києва!). Але Київрада та її «роботодавці» порушивши всі норми і принципи законодавства, витерши ноги об Генплан та думку киян, затвердили незаконний ДПТ Мінського масиву під багатоповерхову житлову забудову.

У цьому випадку, не було підстав вважати, що ДПТ уточнює Генплан, як цього вимагає законодавство України, а він тупо його змінив, що є абсурдом і беззаконням!

І ось тепер, завдяки принциповій і фаховій позиції Олександра Кучерявого, Верховний Суд у складі професійної, незаангажованої і чесної позиції колегії суддів БУЧИК Анни Юріївни, РИБАЧУКА Андрія Івановича та СТЕЦЕНКА Віктора Григоровича встановив справедливість.

Цим рішенням підтверджується, що у нас є незалежний і справедливий Український Суд.

Як зазначив позивач, далі справа про остаточне скасування незаконного ДПТ Мінського масиву буде по новому розглядатися у першій інстанції.

 

 

 

 
Коментарі (0)