ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаУ Києві витратять 51 мільярд грн на кілька міні-ТЕЦ

У Києві витратять 51 мільярд грн на кілька міні-ТЕЦ

Київська міська влада розглядає можливість створення шести невеликих теплових електроцентралей у межах міста

 

Київська міська влада розглядає можливість створення шести невеликих теплових електроцентралей у межах міста. Це рішення покликане зменшити наслідки від ворожих обстрілів енерго-інфраструктури та не дозволити мешканцям столиці залишитися взимку без тепла.

На зведення шести міні-ТЕЦ потрібно 12-15 років та понад 51 мільярд гривень. Цю ініціативу на засіданні Київської міської ради представив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, і її було затверджено — "за" проголосувало 85 депутатів.

Щоб не залишитися наступної зими без тепла, міська влада вирішила розмістити у різних районах Києва 6 міні-ТЕЦ сумарною потужністю 619 МВт, які працюватимуть на різних видах палива та вироблятимуть як тепло, так і електроенергію.

"Перед нами важлива і без перебільшення унікальна місія – в умовах війни виконати невелику технологічну революцію", – зазначив під час свого виступу Пантелеєв.

На їх зведення потрібно до €1,2 млрд (понад 51 млрд грн) та 12-15 років. Сьогодні вже вдалося залучити донорське обладнання на понад 2 млрд гривень. Частина обладнання вже у Києві, ще одна частина — у дорозі. Також є пристрої, що контрактуються у виробників.

"Йдеться про створення на базі сучасних газових турбін, газопоршневих установок — так званих міні-ТЕЦ, які будуть розподілені по Києву і наближені до споживача", – сказав Пантелеєв.

 

 

 
Коментарі (0)