ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаУ Києві з'явиться своя біогазова установка

У Києві з'явиться своя біогазова установка

Столична влада ініціювали будівництво спеціальної установки з отримання біогазу з органічних залишків, яка вирішить проблему з накопиченням таких відходів і питаннями їх утилізації

Столична влада ініціювали будівництво спеціальної установки з отримання біогазу з органічних залишків, яка вирішить проблему з накопиченням таких відходів і питаннями їх утилізації.

Як повідомили в прес-службі КМДА з посиланням на начальника Управління екології та природних ресурсів КМДА А.Малеванного, Київ щорічно виробляє понад 120 тисяч тонн опалого листя. А ринок біогазу, на сьогоднішній день найбільш розвинений в Європі, дає безліч прикладів утилізації та переробки рослинних відходів.

Саме країни Євросоюзу першими впровадили програми з переходу до альтернативних енергоджерел і впровадили нові біогазові технології. У 2016м році Україна була підписана угода в рамках Рамкової конвенції ООН про зміну клімату. І сьогодні українська столиця дозріла до прийняття дієвих заходів щодо зменшення вуглекислого газу в атмосферному повітрі до 2020го року.

Пристрої системи переробки рослинних залишків, яка буде побудована - пілотний проект, який вирішує питання масового скупчення опалого листя, зазначив чиновник. Експерти компанії Metener вже надали рекомендації по установці комплексу та оглянули місце його розташування. Раніше у Верховній Раді було винесено законопроект, який передбачає збільшення штрафів тим, хто спалює листя, від 40 тисяч гривень.

 

 
Коментарі (0)