ГоловнаНовини ЖКГТранспортУ Києві з'являться ще дві станці метро

У Києві з'являться ще дві станці метро

У студії програми "Сьогодні" телеканалу "Україна" мер Києва Віталій Кличко пообіцяв відкрити дві станції метро в напрямку столичного масиву Виноградар

У студії програми "Сьогодні" телеканалу "Україна" мер Києва Віталій Кличко пообіцяв відкрити дві станції метро в напрямку столичного масиву Виноградар.

Ці станції будуть побудовані протягом двох років, повідомив столичний градоначальник: "Півроку тому почалася активна фаза будівництва двох станцій метро в напрямку Виноградаря, завершення планується через два роки, в кінці 2021 року"

Раніше Віталій Кличко заявляв про те, що будівництво інший гілки метро - в напрямку Троєщини, триватиме від трьох до п'яти років. Пояснюючи, чому це не вийшло зробити раніше, Віталій Кличко нагадав, що ще кілька років тому борги міста перевищували прибуткову частину бюджету.

"Знаєте що? Коли до Кличка звертаються, кажуть - світова зірка, два метри зросту, такий міцний хлопець, будь ласка, зробіть нам це ... Ми знаємо, що будь-який проект - дороги побудувати, і школи, і дитсадки, і метро - для цього потрібні гроші. а все забули, що кілька років тому бюджет міста становив 18 млрд. грн., а борги - 25 млрд. грн. Місто було банкрутом. За цей час ми збільшили дохідну частину бюджету в 60 млрд. грн. ", - повідомив Віталій Кличко.

За словами київського мера, зараз у Києва є можливість вкладати ці гроші в будівництво нових дитячих садків - в Києві відкрито 26 дитячих установ, ще два дитсадка буде відкрито до кінця року.

Також Віталій Кличко повідомив, що в столиці відремонтовано 900 км доріг, і зараз з'явилися гроші, які місто вкладає в метро.

"Зараз йде інтенсивне будівництво Подільсько-Воскресенського мостового переходу. Навіть кияни бачать, як він візуально змінився. І моя задача - до кінця наступного року зробити автосполучення з цього мосту, між лівим і правим берегами столиці. Київ набагато міцніше, ніж кілька років тому" , - заявив мер столиці Віталій Кличко.

При цьому Віталій Кличко заявив, що Київ, на відміну від інших міст, віддає 60% податків в бюджет, тоді як інші міста України - лише 40%.

 

 
Коментарі (0)