ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024У Києві знову перерахують платіжки за тепло від «Київенерго»

У Києві знову перерахують платіжки за тепло від «Київенерго»

Загалом із 23 січня й до сьогодні ЖКІ в місті Києві отримала 301 скаргу. Міська влада виявила низку порушень, у результаті перед «Київенерго» поставлене питання про перерахунок. У зв’язку з цим більше 50 тисяч родин отримають перерахунок.
Загалом із 23 січня й до сьогодні Житлово-комунальна інспекція в місті Києві отримала 301 скаргу. Міська влада виявила низку порушень, у результаті перед «Київенерго» поставлене питання про перерахунок. У зв’язку з цим більше 50 тисяч родин отримають перерахунок. Про це сьогодні журналістам повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.
 
«Ми виявили неправомірні нарахування в будинках із лічильниками: показники лічильників або не знімались, або несвоєчасно були зняті. Виявлено нетипові проблеми, такі як некоректна робота лічильника, помилки при виготовленні проектної документації на встановлення будинкового лічильника. Наші інспектори зафіксували неполадки в роботі лічильників та інших елементів теплопунктів, наприклад, непрацездатні регулятори перепаду тиску, що в свою чергу призводить до перевитрат теплоносія», – сказав він.
 
Петро Пантелеєв також назвав проблемами, що стали причиною некоректних нарахувань, невідповідність площ – коли заявлена опалювальна площа нижча, ніж фактична, на яку нараховується тепло. Це спричинене добудовами, перебудовами і нелегальним збільшенням опалювальних площ.
 
«Також причиною таких нарахувань стають квартирні лічильників, коли деякі мешканці не подають обсяги споживання. У результаті, спожите ними тепло нараховувалося іншим мешканцям, які не мають квартирних приладів обліку. Адже теплопостачальник при наявності приладу обліку зобов’язаний нараховувати за його показаннями», – зазначив заступник голови КМДА. 
 
Коментарі (1)
Коля Пухов
03 Березня 2017 p. 23:19
Як ви думаєте, для чого провадяться постійні зміни формату платіжок? Я думаю, що це робиться з метою приписування штучних "боргів" побутовим споживачам. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Часто при зміні форми платіжок споживачам штучно приписується "борг", якого довести "помилковість" досить непросто, адже нові і старі форми платіжок, як правило, мають різні реквізити. Так, наприклад, АК "Київводоканал", при запровадженні нової форми платіжки , у травні 2016 р. , штучно, просто так від стелі, поприписував "борги " побутовим споживачам. Аналогічно раніше зробив "Київгаз" при запровадженні нової форми платіжки : ставши "Київгазенерджи", також приписав штучні "борги" побутовим споживачам, і включив їх у суму "До сплати". І споживачі, плюючись та клянучи, сплатили ті штучно придумані "борги". ... Ще раніше, "Київенерго" при запровадженні "рахунків" замість абонкнижок по сплаті за електроенергію приписуванням штучних " боргів" пообскубло сотні тисяч сумлінних споживачів.... -------------------------------------------------------------------------------------------- Тепер знову готується зміна форм платіжок, а отже, і нова хвиля приписування штучних "боргів".