ГоловнаНовини ЖКГТранспортУ Київавтодорі розповыли про плани ремонту мосту Метро

У Київавтодорі розповыли про плани ремонту мосту Метро

Міст потребує капітального ремонту, адже має певні дефекти у прогонових будовах

 

Міст потребує капітального ремонту, адже має певні дефекти у прогонових будовах.

Генеральний директор КК «Київавтодор» Олександр Федоренко розповів «Вечірньому Києву», що міст Метро — пам’ятка культурної спадщини й під час ремонту потрібно зберегти його автентичність.

«За результатами обстежень в першу чергу маємо провести протиаварійні заходи. Цього року хочемо розпочати роботу й влаштувати підтримувальні конструкції тих прогонів, що мають дефекти», — сказав Федоренко.

За його словами це будуть спеціальні металеві конструкції, які вмонтують в дно ріки, влаштовані палі, будуть стояти опори й насунута металева ферма, що підтримуватиме прогонові будови. Наявні дефекти можуть призвести до певних подальших руйнувань конструкції. Ситуація не критична, але потрібно цим питанням займатися. Зараз ми закінчуємо проєктування.

На запитання про ремонт мосту Патона, керівник Київавтодору відповів, що міст також є пам’яткою архітектури. У 2023 році споруда була передана Державному агентству з відновлення рішенням КМДА та постановою Кабміну. Є рішення щодо його ремонту ресурсами Міністерства інфраструктури.

«Яка там конкретно зараз ситуація наразі мені не відомо, але мають розроблятися проєктні рішення щодо його відновлення. Місто тепер виконує поточне утримання мосту, але глобальні роботи виконуватиме Держагентство та Мінінфраструктури», — сказав Олександр Федоренко.

 

 

 
Коментарі (0)