ГоловнаНовини ЖКГЖитлоУ «Київміськбуду» є гроші тільки на п'яту частину будинків «Укрбуду»

У «Київміськбуду» є гроші тільки на п'яту частину будинків «Укрбуду»

Холдингова компанія "Київміськбуд" планує добудувати всі об'єкти корпорації "Укрбуд" за рахунок власних коштів і кредитів від державних банків

Холдингова компанія "Київміськбуд" планує добудувати всі об'єкти корпорації "Укрбуд" за рахунок власних коштів і кредитів від державних банків.

Про це повідомив президент компанії «Київміськбуд» Ігор Кушнір на прес-конференції, передає УНІАН.

«Інвестори «Укрбуду» не будуть ображені. Їх грошові кошти будуть спрямовані лише на їх житлові комплекси. На даний момент у компанії є нерозподілений прибуток, накопичена роками, а також ми покладаємося на підтримку держави, Київміськадміністрації і одночасно почали переговори з багатьма державними банками по кредитуванню . Я думаю, найближчим часом ми матимемо чіткий план взаємодії з держорганами. Нам потрібна як моральна, так і матеріальна допомога. Я не думаю, що допомога буде з бюджету. Ми говоримо про комерційні позики, щоб пу тить роботу підприємства ", - сказав він.

Кушнір зазначив, що зараз йде передача документів на придбані квартири.

"Це не швидкий процес. Є 5 будинків, які знаходяться на стадії здачі в експлуатацію. Це" Сонячна Рів'єра "," Пектораль "," Гармонія "," Харківський "(дві секції) і" Новомостицька ". Найближчим часом ви побачите здачу цих об'єктів. Вони практично готові. Туди необхідно вкласти ще близько 100 млн. грн. Це ми зробимо швидко ", - сказав він, додавши, що ці об'єкти повинні бути введені в експлуатацію до кінця січня 2020 р

За інформацією ProfiDOM.com.ua, президент компанії повідомив, що всього налічується 25 незавершених об'єктів "Укрбуду".

"Щодо інших 20 об'єктів ми розраховуємо тільки приймати документи на них протягом від трьох місяців до півроку. Тому терміни здачі будуть зрушуватися. Але 5 об'єктів з 20 знаходяться у високій стадії готовності", - підкреслив він.

Також Кушнір зазначив, що 20 недобудованих об'єктів запроектовані на 1,5 млн. Кв. м.

"З них будується і збиралися гроші з людей на 800 тис. Кв. М. Грубо кажучи, на 600-700 тис. Кв. М не починалися будівництво. Найбільш проблемна будівництво -" Чарівний місто "", - сказав він.

За словами президента "Київміськбуду", половина недобудованих об'єктів - мінусові, а половина - прибуткові.

"Якщо брати загальну сальдо, то прибуток становить 3-4 млн. Грн. Але зараз грошей не вистачає. Чи були вкрадені гроші, покаже слідство, але це нас не стосується. Однак майбутній прибуток виведена", - зазначив він.

 

 
Коментарі (0)