ГоловнаНовини ЖКГУтилізація ТПВВивезення сміття в Києві може подорожчати

Вивезення сміття в Києві може подорожчати

Невдовзі вивезення сміття для киян може подорожчати. Це станеться якщо Рада прийме низку законів про поводження з побутовими відходами, згідно яких передбачається оплата за переробку віходів

На сьогодні у Верховній Раді зареєстровано декілька законопроектів, які передбачають введення оплати за послугу з переробки твердих побутових відходів. Про це заявив голова правління ПрАТ «Київспецтранс» Андрій Грущинський.

«Ситуацію з відходами, що кожного року все більше забруднюють наше довкілля, могли б змінити прийняття змін до законодавства, які б передбачили введення оплати за послугу з переробки твердих побутових відходів», - зазначив Грущинський.

За його словами необхідно змінити підходи до захоронення побутових відходів, щоб зберегти довкілля, тому  на сьогоднішній день у Верховній Раді зареєстровано декілька законопроектів (4836, 4837, 4838 - ред.). Причиною цьому послужила трагедія на Грибовицькому сміттєзвалищі.

На його думку необхідно створювати підприємства з переробки сміття для уникнення зростання сміттєвих полігонів.

Таким чином невдовзі киянам доведеться сплачувати близько 70 грн. в місяць за вивезення та переробку відходів.

«Є розроблені механізми, яким чином ці кошти можна справедливо сплатити. Тобто не розподіляти суму на кожного однаково. Платити більше будуть ті, хто багато споживає», - сказав він.

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
29 Липня 2016 p. 20:03
"Невдовзі вивезення сміття для киян може подорожчати." Тобто, за ту саму послугу вже треба буде віддати більшу кількість гривень. Так коли ж нарешті припиниться знецінення гривні? --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Не тарифи і ціни зростають, а знецінюється гривня -- лише зовні це виглядає як підвищення цін і тарифів. Знецінення гривні -- це не що інше, як тихий масовий грабунок людей владою.