ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГУ Київтеплоенерго пояснили, як уточнити показання лічильників

У Київтеплоенерго пояснили, як уточнити показання лічильників

У КП «Київтеплоенерго» розповіли, хто і як може отримати перерахунок за тепло та гарячу воду у разі тривалої відсутності за місцем проживання

 

У КП «Київтеплоенерго» розповіли, хто і як може отримати перерахунок за тепло та гарячу воду у разі тривалої відсутності за місцем проживання.

Київтеплоенерго інформує клієнтів, що підтвердження коректної роботи приладу обліку комунальних послуг вимагає фізичного доступу спеціаліста.

Ті клієнти КП «Київтеплоенерго», які тривалий час відсутні за місцем проживання, після повернення додому мають відразу зробити звірку даних або повірити лічильники у своїх оселях.

А потім, вже на основі актуальних даних Київтеплоенерго зробить перерахунок.

Варто запам’ятати, що законом України «Про метрологію та метрологічну діяльність» передбачено проведення повірки квартирних лічильників в середньому раз на чотири роки.

Клієнти КП «Київтеплоенерго», які тривалий час не проживають в своїх оселях, мають зробити повірку одразу після повернення додому. Або доручити це довіреній особі, яка має доступ до житла.

Після передачі клієнтом підтвердження про повірку приладу обліку та його показань до Центру комунального сервісу, проводиться перерахунок за фактично спожиті послуги опалення та гарячого водопостачання, який відображається у платіжці.

Врахуйте, що відповідно до Методики № 315 корегування нарахувань може бути проведено лише за останні 12 місяців.

Нагадаємо, повірку індивідуальних приладів обліку здійснюють ліцензовані організації, перелік яких можна знайти на сайті Міністерства економіки України. Документи про проведення повірки необхідно передати до Центру комунального сервісу.

У Київтеплоенерго пояснюють, що за Методикою №315 різниця між загальнобудинковим обсягом споживання послуги централізованого гарячого водопостачання та сумою показань усіх квартирних лічильників у будинку розподіляється між власниками квартир без лічильника, у тому числі — з не повіреними лічильниками.

А для будинків без будинкового та квартирних лічильників гарячої води нарахування здійснюються за нормою споживання.

Щоб скорегувати нарахування власнику квартири без лічильника гарячої води, нарахування якому проводилося за нормою, необхідно надати до Центру комунального сервісу документ, що підтверджує його тривалу відсутність за місцем проживання.

Це може бути довідка з місця тимчасового проживання або проходження військової служби, або підтвердження факту виїзду за кордон та повернення в Україну, або довідка про взяття на облік внутрішньо переміщених осіб.

При знятті з обліку лічильників опалення, нарахування проводяться за даними будинкового лічильника.

Від його загальних показань віднімається сума показань квартирних лічильників, а різниця розподіляється між квартирами без лічильника (або з простроченою повіркою) відповідно до їхньої площі.

Сам розмір нарахувань обмежується максимальною часткою.

Якщо квартира опалювалась, а мешканець в ній не проживав, це не є підставою для перерахунку.

Видання «Вечірній Київ» повідомляло про те, що «Київтеплоенерго» та «Київводоканал» просять Уряд продовжити повірку лічильників. Йдеться про необхідність продовжити повірку квартирних приладів обліку гарячої та холодної води й теплової енергії, а також внесення відповідної законодавчої ініціативи.

Через воєнний стан багато киян не могли повірити лічильники у встановлені терміни. Також чимало громадян нині у лавах ЗСУ або знаходяться за межами країни та фізично не можуть виконати вимогу постанови Кабміну України.

 

 

 
Коментарі (0)