ГоловнаНовини ЖКГЖитлоУ КМДА радять купувати житло в «панельках»

У КМДА радять купувати житло в «панельках»

Незважаючи на певні недоліки у панельних будинків є і ряд переваг, на які інвесторам слід звернути увагу при покупці квартир

 

Незважаючи на певні недоліки у панельних будинків є і ряд переваг, на які інвесторам слід звернути увагу при покупці квартир. Про це розповів заступник голови Департаменту будівництва та житлового забезпечення КМДА Юрій Тацій у себе в Facebook.

За його словами, панельні житлові будинки за неофіційними даними складають 40% житлового фонду в нашій країні. Велика кількість будівель панельного типу була побудована в 70-і роки, як швидке і тимчасове рішення проблеми нестачі житла. Сьогодні ці будинки часто в дійсно аварійному стані, тому до "панелькам" існує упередження щодо їх поганої якості.

До недоліків можна віднести погані звуко- і теплоізоляція, неможливість здійснити реконструкцію та перепланування через монолітної конструкції, часто бувають міжпанельні тріщини, через які будинок втрачає тепло.

Але разом з тим, як зазначив Тацій, такі будинки мають і ряд переваг. Так, вони дуже швидко будуються: при правильному плануванні будинок можна побудувати за 7 місяців. Перш за все це цікаво тим, хто вклав гроші і очікує отримати результат максимально швидко.

Крім того, ці будинки надійні. Термін їх експлуатації - 50 років, але за фактом можуть прослужити в півтора рази більше. При цьому на 15% нижче (в середньому) собівартість в порівнянні з іншими видами будівель, якщо мова йде про забудову великого житлового комплексу.

"Якщо ви вирішили купувати квартиру в панельному будинку, зверніть увагу на деталі. В першу чергу, на якість матеріалів, з якого він побудований. Сьогодні це сучасні, більш екологічні і якісні матеріали, ніж були, наприклад, десять років тому", - підкреслив Тацій.

Також він порадив звернути увагу і на інші складові, такі як наявність паркомісць поруч з будинком, розташування, соціальні об'єкти тощо. "Найважливішим при виборі житла залишається те, що дарує вам комфорт і затишок", - додав чиновник.

 

 
Коментарі (0)