ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГУ КМДА розповіли, наскільки зросла кількість субсидій з часу їх запровадження

У КМДА розповіли, наскільки зросла кількість субсидій з часу їх запровадження

В Україні за останні 10 днів було зафіксовано близько 10 тис. звернень за субсидіями на тиждень.

Всього по Києву станом на сьогодні понад 200 тисяч помешкань отримали субсидії з-поміж мільйона помешкань, які обліковані, тобто десь 21%. В цілому по Україні цей показник близько 40%. 

Про заявив це директор Департаменту соціальної політики КМДА Юрій Крикунов під час онлайн-конференції на 5 каналі. 

«Офіційна зарплата в Києві складає 8600 грн, що майже вдвічі більша, ніж середня по Україні. Там 4500 грн. В Києві досить велика кількість квартир, які здаються в оренду нелегально, це також приводить до того, що кількість субсидіантів у Києві менша. Погано це чи добре? З моєї точки зору, Київ у даному випадку демонструє більш здорові макроекономічні показники. Економіка, в якій 40% чогось потрапляє під дотування, під субсидіювання, з моєї точки зору, не зовсім здорова. Взагалі субсидія – це не дуже добре, краще, щоб у людей вистачало коштів сплачувати за комунальні платежі», – розповів чиновник.

Він також додав, що порівняно з аналогічним періодом в 2015 році по Києву, тоді було 12,7% помешкань охоплено субсидіями, а в 2014 році ці показники взагалі не досягали 40 тисяч, тобто показник був у 5 разів менший, ніж зараз.

Крикунов повідомив, що згідно зі статистикою за останніх 10 днів, по Україні фіксувалося 97 тис. звернень за субсидіями на тиждень. Але при цьому в минулому році в піковий період ця цифра складала 150 тис. звернень на тиждень.

Нагадаємо, 8 листопада 2016 року прем'єр Володимир Гройсман заявив, що субсидії призначені 6,4 млн українських сімей. 

Для корекції зору, в основному, використовують окуляри. Однак не всім вони підходять. У цьому випадку можна скористатися лінзами. Купити Контактні лінзи можна на сайті http://primalinza.com.ua/. Величезний асортимент допоможе зробити правильний вибір.

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
18 Листопада 2016 p. 19:32
Зараз собеси не видають споживачам документ про призначення субсидії , як це було раніше. Тобто, жоден одержувач субсидії не може документально підтвердити своє право на цю субсидію. Зараз субсидію зазначають лише у платіжному повідомленні, причому кожен місяць різну суму. Тому це повідомлення є документом про призначення субсидії лише за минулий місяць, а не на рік чи півроку вперед.