ГоловнаНовини ЖКГЖитлоУ КМДА розповіли, що чекає жителів столичних хрущовок

У КМДА розповіли, що чекає жителів столичних хрущовок

В рамках програми реновації влада столиці переселяти жителів старого житла в нові будинки

 

Заступник голови Київської міської державної адміністрації Валентин Мондрієвський заявив, що в рамках програми реновації влада столиці переселяти жителів старого житла в нові будинки. Про це передає Build Portal.

Відзначається, що процес буде організований за принципом «ефекту доміно».

За словами Мондрієвського, це питання не одного року, проте йдеться про те, що повинно бути комплексне колегіальне рішення.

«Це не тільки бажання міста. Ми працюємо над тим, щоб створити умови інвесторам, які в майбутньому будуть проводити реновацію тих територій, які свій ресурс віджили. Без закону цього зробити не можна, але ми не очікуємо законодавства, ми плануємо майбутнє міста таким чином, що в будь-який момент, коли законодавство дозволить і зробить цей процес економічно доцільним, вигідним, цікавим для інвесторів - щоб місто був готовий », - підкреслив чиновник.

Він також зазначив, що дану ініціативу, передбачену в генеральному плані, підтримують самі мешканці старих будинків.

Щодо питання, де ж будуть жити виселені мешканці будинків, Мондрієвський відповів, що забудова буде йти ефектом доміно. «Як приклад, такий проект: до того, як знести першу п'ятиповерхівку, з якої треба буде відселити жителів, є так званий стартовий ділянку, на якому можна побудувати новий будинок. І ось в момент, коли будується перший новий будинок, він завершений, туди переїжджають мешканці п'ятиповерхівки або декількох. І коли вони переїхали в новий будинок, старі зносяться. Таким ефектом доміно йде забудова ».

Додатково до цього чиновник висловив надію, що до кінця року генплан Києва на десятки років вперед буде затверджений.

Раніше «Хвиля» писала, що Мінрегіон розробив і оприлюднений новий законопроект про реновації застарілого житла «Про внесення змін до Закону України« Про комплексну реконструкцію кварталів (мікрорайонів) застарілого житлового фонду ».

Тим часом експерти відзначають, що документ набагато краще, ніж попередні, проте питання до нього все ж є.

Нагадаємо, в комунальній організації «Київгенплан» заявили, що в столиці пропонують будувати висотні комплекси за межами центральної частини міста.

Зокрема, їх пропонують будувати на правобережжі - в районі Либідської та Деміївської площ, вул. М.Амосова, Автозаводській, Виговського, просп. Правди, на Петрівці, перетині просп. Перемоги і Повітрофлотського проспекту. На лівобережжі - в районах Дніпровської набережної, вул. Р. Шухевича, вул. Електротехнічній, просп. Бажана ».

 

 
Коментарі (0)