ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУ Коболєва планують ліквідацію «Газу України»

У Коболєва планують ліквідацію «Газу України»

«Нафтогаз» планує ліквідацію «Газу України». За словами керівника компанії, це потрібно зробити, аби дотриматись коаліційної угоди та принципів корпоративного управління.

У НАК «Нафтогаз України» вважають за необхідне перевести всю дебіторську заборгованість «Газу України» на ТОВ «Газорозподільні системи України», а саму компанію планується ліквідувати через приєднання до «Нафтогазу», заявив глава НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв у інтерв'ю Економічній Правді.

За його словами, «Нафтогаз», в своїй подальшій перспективі розвитку - через рік - не бачить компанію «Газ України» в своїй групі.

"Під міністерством ця компанія бути не може. Якщо ми виконуємо коаліційну угоду і йдемо за принципами корпоративного управління, то профільне міністерство не має корпоративно керувати компаніями. Воно повинно створювати політику, а корпоративне управління компанією, напевно, повинен робити ФДМ", - заявив він.

За його словами, компания «Газ України» повиннна бути ліквідована.

"З нього ми виділяємо активи, необхідні для того, щоб «Газорозподільні системи України» могли себе фінансувати. Тобто ми виділимо в це ТОВ все живе, а сам "Газ України" плануємо ліквідувати шляхом приєднання до «Нафтогазу», - заявив Коболєв.

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
15 Квітня 2016 p. 21:12
Кожна держустанова (юридична особа) регулярно проходить процедуру так званої "ліквідації" -- після переобліку держустанова змінює код ЄДРПОУ. При цьому всі укладені договори , в тому числі і трудові, з "ліквідованою" держустановою стають не дійсними. Думаю, що ліквідація держустанов є не чим іншим, як законодавчо закріпленим шахрайством: ви можете уявити ситуацію, щоб людина, яка має певні борги і обов"язки, раптом за своїм бажанням змінила свій паспорт, і тільки завдяки цьому відразу позбулася усіх своїх боргів і обов"язків?