ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаУ Кременчуці планують побудувати котельні, які замінять зруйновану агресором ТЕЦ

У Кременчуці планують побудувати котельні, які замінять зруйновану агресором ТЕЦ

У Кременчуці планують побудувати котельні, які могли б замінити зруйновану російською армією теплоелектроцентраль. Це потрібно для забезпечення наступного опалювального сезону.
У Кременчуці планують побудувати котельні, які могли б замінити зруйновану російською армією теплоелектроцентраль. Це потрібно для забезпечення наступного опалювального сезону. 
 
Про це вчора, 16 травня, розповів голова громади Віталій Малецький на засіданні парламентського комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг.
 
За словами голови Кременчуцької громади, впродовж тижня мають зробити розрахунково-аналітичні документи щодо побудови котелень.
 
"Іншого виходу, ніж поставити ще одну, а в ідеалі три котельні на існуючу мережу централізованого водопостачання, яка була б максимально віддалена від ТЕЦ і від Північного промислового вузла, який є мішенню зараз і буде залишатися мішенню, - у міста Кременчук немає", - сказав голова громади.
 
За його словами, і на підготовку документації, і на побудову котелень грошей у громади недостатньо. Для цього потрібна міжнародна фінансова допомога або надання довгострокових кредитів від держави.
 
Нагадаємо,  через руйнування ТЕЦ у Кременчуці майже 80 тисяч мешканців можу залишитися без теплопостачання під час опалювального сезону, повідомив Віталій Малецький.
 
Перший ракетний удар по Кременчуцькій теплоелектроцентралі російські війська здійснили увечері 24 квітня. Того ж вечора стався обстріл на місцевому нафтопереробному заводі. Загалом російська армія випустила дев’ять ракет.
 
На обох об’єктах травмовані семеро людей. Один робітник ТЕЦ загинув.
 
Для відновлення Кременчуцької ТЕЦ потрібно щонайменше 500 мільйонів гривень.
 

Востаннє у Кременчуці російська армія завдала обстрілу 12 травня. Більшість ракет поцілили по нафтопереробному заводу, який уже не працював після попередніх ударів росіян. 

 
Коментарі (0)