ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаУ Криму тривають відключення електроенергії

У Криму тривають відключення електроенергії

Через аномальну спеку, яка встановилася в Криму, буде продовжений графік тимчасових відключень електроенергії, повідомила прес-служба Міністерства палива та енергетики.

За прогнозами синоптиків, екстремальна спека на півострові триватиме до кінця тижня.

Через високу температуру повітря, - в середньому, вона вище середньостатистичну для серпня на 7-8 градусів, - жителі Криму інтенсивно використовують кондиціонери, що призводить до сильного росту енергоспоживання.

Нагадаємо, що 7 серпня був встановлений рекорд енергоспоживання в Криму. Сумарне споживання електроенергії Криму складає близько 1280 МВт. Власні потужності дають кримської енергосистеми 195 МВт, генерація мобільних ГТеС - 285 МВт. Перетікання потужності з боку енергосистеми Півдня Росії через Енергоміст становить до 800 МВт.

Планується, що відключення електроенергії будуть проводитися в години максимальних навантажень доти, поки ситуація з енергоспоживанням не стабілізується. У серпні подачу електроенергії споживачам на півострові переривали вже кілька разів. 8 серпня для запобігання перевищення аварійно допустимого перетоку по перетину «Тамань» і «ОЕС Півдня - Крим» були введені тимчасові відключення.

7 серпня без світла на півострові залишилися понад 100 тис. Чоловік, подачу електроенергії відновили через кілька годин. Днем раніше тимчасове відключення вводили через аварію, викликаної перевантаженням на лінії електропередачі Сімферопольська - Ялта.

 

 
Коментарі (0)