ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГУ Криму за капремонт багатоповерхівок платитимуть мешканці

У Криму за капремонт багатоповерхівок платитимуть мешканці

Кримчанам, що живуть у багатоквартирних будинках, додали ще одну житлово-комунальну послугу. Так, жителі півострова будуть платити за капітальний ремонт багатоповерхівці.

У Криму жителі багатоквартирних будинків з 2016 року платитимуть за капітальний ремонт будинків. Про це заявив «Міністр житлово-комунального господарства Криму» Олександр Жданов, повідомляє «1 кримський портал».

Відповідна програма запроваджена у Росії з липня цього року, але в Криму нову послугу запровадять пізніше у зв’язку із  перехідним періодом.

«Передбачено, що крім плати за житлове приміщення і комунальні послуги, власник житла повинен платити за капітальний ремонт свого будинку. Він власник не тільки своєї квартири, але і загальнобудинкового майна, будинок повинен працювати і утримуватися», - пояснив «Міністр».

Оплата за послугу капітального ремонту не визначена, і її вартість виходитиме із середнього показника по регіону. Планується ввести вартість у розмірі 6 руб (1.56 грн) за кв. м.

На півострові планують також розробити і план капітального ремонту будинків, який буде розрахований на 30 років.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, з наступного року кримчани платитимуть за електрику на 30% більше. Так, метою підвищення тарифів у Криму є вихід на економічно обґрунтований рівень.

 
Коментарі (0)