ГоловнаНовини ЖКГТранспортУ Криму заявили про безпечність заборонених польотів

У Криму заявили про безпечність заборонених польотів

У Криму спростовують заборону Європейської організації з безпеки аеронавігації та попередження Мінінфраструктури про ризики для безпеки польотів цивільних повітряних суден.

За словами Голови Державної Ради Криму Володимира Костянтинова, повітряний простір над Кримом повністю безпечний для авіапасажирів. Про це він сьогодні повідомив журналістам, передає «Кримське інформаційне агентство».

«Наші авіперевезення йдуть абсолютно безпечними маршрутами, територією Російської Федерації, тому жодних проблем безпеки цих польотів немає», - прокоментував ситуацію спікер анексованого півострова.
 
Зі свого боку директор аеропорту «Сімферополь» Євген Плаксін зазначив, що аеропорт робить все можливе для того, щоб забезпечити авіапасажирам комфортні і безпечні умови. «Ми пройшли відповідну сертифікацію за надання послуг авіаційної безпеки, тому питань в її забезпеченні не виникає», - розповів він.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», заборона Європейської організації з безпеки аеронавігації та попередження Міністерства інфраструктури не заважають судам здійснювати міжнародні авіарейси в Криму. Більш того, самопроголошена влада окупованого півострова пишається порушеннями і говорить про плани на нові рейси.
 
Аеропорти в Криму залишаються закритими через підвищений ризик для безпеки польотів цивільних повітряних суден. «Будь-які рейси, які здійснюються в аеропорти Криму, є незаконними і не відповідають вимогам безпеки польотів», - заявили в Міністерстві інфраструктури. 
 
До речі, Європейська організація з безпеки аеронавігації ввела заборону на здійснення польотів у анексований Крим. Скасували авіарейси в Сімферополь і Севастополь.
 
Коментарі (0)