ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаУ Криму заморозили альтернативну енергетику

У Криму заморозили альтернативну енергетику

Крим залишився без альтернативної енергетики. На сьогодні на півострові не працює жодна сонячна чи вітрова електростанція.

У Криму на сьогодні не працює жоден із джерел альтернативної енергетики. Про це повідомив «Міністр палива і енергетики РК» Сергій Єгоров, - повідомляє КІА.

За його словами, з 1 квітня єдиний енергоринок України припинив стосунки з альтернативною генерацією в Криму. «При цьому ні копійки грошей не було заплачено за все те, що було прогенерировано після 1 квітня. Але з 1 квітня були різні команди з боку диспетчерської служби Криму на включення цих станцій, на перевірку режимів, на забезпечення безпеки електропостачання під час ремонтних робіт», - пояснив чиновник.

Він зазначив, що сонячні електростанції компанії «Activ Solar» в Криму не функціонують. «Перспективи є у підприємства, всі станції здатні генерувати, вони охороняються, персонал є. Точно така ж ситуація зараз по всій вітряної генерації - всі станції в робочому стані і в будь-який момент можуть бути включені і відпускати електроенергію. Вирішимо питання з тарифом, з умовами її продажу, станції будуть включені і будуть працювати», - підкреслив Сергій Єгоров.

І додав, що зараз Крим не виробляє власну електроенергію.

Зауважимо, у Криму компанія «Activ Solar» побудувала ряд великих сонячних електростанцій, таких як «Охотникове» і «Перово». Уряд Криму безкоштовно виділив компанії 18 ділянок площею 467 га.

 
Коментарі (0)