ГоловнаНовини ЖКГТранспортУ квітні стартуватимуть роботи з будівництва бетонної об'їзної дороги навколо Житомира

У квітні стартуватимуть роботи з будівництва бетонної об'їзної дороги навколо Житомира

В Мінінфраструктури також планується будівництво бетонних доріг в Полтавській і в Миколаївській областях за рахунок коштів державного бюджету.

В Мінінфраструктури також планується будівництво бетонних доріг в Полтавській і в Миколаївській областях за рахунок коштів державного бюджету.

У квітні поточного року розпочнуться роботи з будівництва бетонної об'їзної дороги навколо Житомира. Це перший з кількох проектів будівництва доріг з цементобетонним покриттям, які Мінінфраструктури планує реалізувати в Україні в найближчі роки.

Про це на спільному брифінгу з гендиректором з питань мобільності і транспорту Європейської Комісії Хенриком Хололеем заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян, передає ЦТС.

"В минулому році було проведено перший тендер на" бетонку "об'їзну навколо міста Житомира. Виграла китайська компанія, орієнтовно, з квітня вони проступають до робіт, зараз узгоджуємо всі формальності", - анонсував міністр.

Також, В.Омелян нагадав про те, що за рахунок коштів державного бюджету планується будівництво бетонних доріг в Полтавській і в Миколаївській областях. Остання, за словами чиновника, є одним з аутсайдерів в Україні за якістю доріг.

"Це для нас нова технологія, тому нам необхідно зробити велику роботу, щоб зробити це якісно, ​​тому що бетонні дороги переробляти не вдасться: якщо вони будуть укладені з порушенням технологічних процедур, то це потім великий головний біль для всіх. Я сподіваюся, що в цього року ми почнемо - на окремих ділянках відпрацюємо технологію, зрозуміємо, які компанії є на ринку і потенційно готові вийти для того, щоб давати якісний продукт, і, я сподіваюся, що в наступному році зможемо більш масово працювати, особливо в південній част і України, з бетонними дорогами ", - розповів В. Омелян.

Раніше також повідомлялося, що МІУ запланувало в 2018 році почати три проекти реконструкції доріг (всього 232 км), що передбачають цементобетонне покриття, які обійдуться приблизно в 8 млрд гривень. Це реконструкція Північного обходу Житомира по трасі М-06 Київ-Чоп (22,3 км), реконструкція дороги Н-31 Дніпро-Решетилівка (передбачає розширення дороги з двох до чотирьох смуг, а також виконання покриття в цементобетонні (137 км)), капремонт траси Н-11 Кропивницький-Миколаїв в межах Миколаївської області (73 км).

У березні Україна має бути затверджений новий стандарт будівництва бетонних доріг. Як поінформували в Міністерстві інфраструктури, буде обраний один з двох варіантів - американський або європейський.

Нагадаємо, що в минулому році Володимир Омелян висловив надію, що одна з американських компаній, що спеціалізується на будівництві бетонних дорога, відкриє представництво в Україні.

 

 
Коментарі (0)