ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГУ лютому ціна газу для населення і тепловиків знизиться на 15,1%

У лютому ціна газу для населення і тепловиків знизиться на 15,1%

Ціна поставки НАК "Нафтогаз України" природного газу для потреб населення і виробників тепла в лютому 2020 року становитиме 3,948 грн / куб. м (без ПДВ, транспортування магістральними та розподільними газопроводами та націнки газсбитов), що на 15,1% менше
Ціна поставки НАК "Нафтогаз України" природного газу для потреб населення і виробників тепла в лютому 2020 року становитиме 3,948 грн / куб. м (без ПДВ, транспортування магістральними та розподільними газопроводами та націнки газсбитов), що на 15,1% менше, ніж в січні 2020 роки (4,65 грн / куб. м).
 
Ціна в лютому-2020 на 37% менше, ніж в лютому-2019, і є найнижчою оптовою ціною "Нафтогазу" для населення з квітня 2016 року.
 
"Нова ціна розрахована" Нафтогазом "відповідно до постанови Кабінету міністрів України №17 від 24 січня 2020 року і відображає ринкові тенденції зниження вартості енергоресурсів, які останнім часом демонструють ключові європейські енергетичні біржі", - відзначили в компанії.
 
До розраховується НАК оптовою ціною далі включається вартість транспортування магістральними та розподільними мережами, націнка роздрібних постачальників (газсбити) в розмірі 2,5% і ПДВ 20%, які в підсумку формують кінцеву роздрібну ціну газу для споживачів.
 
Як повідомлялося, Україна взяла на себе зобов'язання з 1 травня 2020 року повністю лібералізувати ринок поставок газу побутовим споживачам, і забезпечити умови для конкуренції в цьому сегменті.
 

"Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Група є монополістом по зберіганню природного газу в підземних сховищах і транспортування нафти трубопровідним транспортом по території країни. 

 
Коментарі (0)