ГоловнаНовини ЖКГЖитлоУ Львові почала діяти Програма співфінансування реставрації балконів

У Львові почала діяти Програма співфінансування реставрації балконів

Програма передбачає реставрацію та ремонт (реставраційний) балконів, еркерів, лоджій, які належать до житлових квартир, що є у приватній власності та розташовані на головних фасадах будинків – пам’яток культурної спадщини у Львові.
У Львові продовжили термін подачі заявок на реставрацію балконів на головних фасадах будинків-пам’яток – до 31 грудня, про це повідомила преслужба Львівської міської ради. 
 
Програма передбачає реставрацію та ремонт (реставраційний) балконів, еркерів, лоджій, які належать до житлових квартир, що є у приватній власності та розташовані на головних фасадах будинків – пам’яток культурної спадщини у Львові.
 
Для участі необхідно подати спільну заяву від усіх мешканців, чиї балкони виходять на головний фасад, долучивши необхідний пакет документів.  Якщо ж хтось з мешканців не погоджується брати участь у Програмі, то до переліку документів слід долучити і письмову відмову.
 
Щоб взяти участь в Програмі, необхідно:
 
1.    З’ясувати, чи є будинок  пам’яткою культурної спадщини, чи балкон розташований на головному фасаді та чи перебуває в незадовільному/аварійному стані.
 
2.    З'ясувати у сусідів-власників балконів, чи вони готові внести свою частку співфінансування, а саме 10 000 грн за кожен балкон, еркер чи лоджію та чи надають згоду на доступ до балконів і на використання інженерних мереж.
 
3.    Якщо усі власники готові взяти участь та дотримуватися вимог, передбачених Програмою, представнику ініціативної групи потрібно завантажити заяву, заповнити її та подати через ЦНАП.
 
До заяви обов’язково потрібно вкласти усі передбачені додатки:
  • копії укладеного(-их) охоронного(-их) договору(-ів) з органом охорони культурної спадщини на кожну квартиру з балконом, який пропонується для реставрації;
  • копії технічних паспортів кожної квартири з балконом;
  • копії поверхових планів будинку – пам’ятки культурної спадщини (для їх отримання необхідно звернутися в управляючу компанію або ОСББ);
  • фотофіксацію стану балкону(-ів), еркера(-ів), лоджії(-й);
  • довіреність про уповноваження особи на участь у Програмі (нотаріально посвідчену).
  • якщо ж хтось із власників відмовляється від участі у Програмі, учасник до заявки має долучити відповідну письмову відому.
Додатки необхідно подати разом із заявою, донести пізніше – не можна.
 

Першочергово реставруватимуть ті балкони, заявки на які були подані у попередні роки і де вже є розроблена проєктно-кошторисна документація. Станом на сьогодні таких об’єктів є 12.  На ще одному, 13-му, вже тривають реставраційні роботи – йдеться про 2 балкони на вул. Гоголя, 10. Закінчити реставраційні роботи заплановано у 2024 році. Також наступного року реставруватимуть балкони на вул. Огієнка, 6, вул. Кирила і Мефодія, 29, де вже є відкорегована проєктно-кошторисна документація. 

 
Коментарі (0)