ГоловнаНовини ЖКГЖитлоУ Львові почали будувати будинки для переселенців

У Львові почали будувати будинки для переселенців

У Львові будують два будинки для переселенців. Це спільний проект Львівської мерії та Товариства Червоного Хреста України

 

У Львові будують два будинки для переселенців. Це спільний проект Львівської мерії та Товариства Червоного Хреста України, завдяки якому тимчасове житло отримають понад 100 майбутніх матусь. Про це повідомляє Східний Варіант із посиланням на Львівську ОВА.

У районі вулиці Тракт Глинянський продовжується будівництво двох тимчасових будинків для вагітних жінок-переселенок, які знайшли у місті притулок від війни.

У Львові будують два двоповерхові будинки загальною площею 1300 м2. У кожному - будуть облаштовані всі необхідні умови для комфортного тимчасового розселення вагітних жінок, які мають статус внутрішньо переміщених осіб: спальні, пральні, душові, вбиральні, кімнати відпочинку, дитячі зони, кухні, столові, котельні. А поряд із житлом заплановано благоустрій, зокрема хідники та оглядовий майданчик. Наразі триває монтаж першого поверху.

"Очевидно, для вагітних жінок потрібно більше комфорту, як, наприклад, є в модульних містечках. Тут будуть окремі спальні та санвузли для майбутніх мам, а ось для відпочинку та приготування їжі простору будуть загальними".

Цікаво та важливо. Поруч є чудова зелена зона. Її теж упорядкуємо - прокладемо доріжки, встановимо лавочки, одним словом, зробимо приємною для прогулянок та відпочинку. І хочу наголосити - цією зеленою зоною зможуть користуватися не лише жінки, які поселяться у цих змонтованих будинках, - вона буде для всіх мешканців району", - розповів Любомир Зубач, заступник міського голови з містобудування.

У департаменті містобудування ЛМР зазначають, що формат будівлі зовсім інший, ніж модульне житло у містечках для переселенців у Львові. Для жінок під час надії будинку зводять з дерев'яних конструкцій, які збирають прямо на місці. За основу взято досвід аналогічної будови у США.

Спроектували будинки львівські архітектори. Роботи здійснює одеська компанія, яка через війну переїхала до Львова. А профінансував проект «Червоний Хрест», інвестувавши у нього 26 млн. грн. Добудувати житло планують до середини липня.

 

 

 
Коментарі (0)